Битката в Ловеч отива към футболна война

4354
Битката в Ловеч отива към футболна война

След вихъра на емоциите от снощните мачове в Шампионската лига и преди днешните срещи в най-комерсиалния европейски клубен турнир е време да обърнем внимание и на родния футбол. Защото в турнира за Купата на България ни очакват също страхотни сблъсъци, а безспорно като най-интригуващ се очерта двубоят между „Левски” и „Литекс”.

Литекс – Левски, 18:00 часа

Феновете на "Левски" се ядосаха на ръководството на клуба

Декларацията на ръководството на "Левски" преди изключително важния реванш от четвъртфиналите за Купата на България с "Литекс" в Ловеч ...


1:0 – това е преднината на синия клуб преди реванша в Ловеч. А той обещава да е нажежен до крайност и да предложи много емоции, надяваме се само от футболно естество.

В новата история на родния ни футбол съперничеството между двата отбора е много ожесточено. Това се доказа и в първия мач, когато в самия му край съдията Ахмед Ахмед не призна изравнителен гол на „Литекс”. Последва истинска буря от ругатни по адрес на съдията от треньора на ловчанлии Христо Стоичков, а след това БФС изхвърли нещастния рефер от футбола до края на тази календарна година.

В последно време отборът  в по-добра форма е „Литекс”. Играта на оранжевите в атака върви доста добре – крилата Георги Миланов и Армандо Ваюши плюс нападателя Исмаил Иса правят труден живота на всеки отбор в България. От друга страна при „Левски” определено има проблеми – в халфовата линия липсва живец, няма го човекът, който да разпредели играта на тима. Сините са апатични в атака и ако Базил Де Карвальо бъде обезвреден, стават доста беззъби, а в защита липсва добър синхрон, тъй като от началото на пролетния полусезон твърде често се налагат ротации при централните защитници поради една или друга причина.

Съдийската комисия изхвърли Ахмед Ахмед до края на сезона

Злополучният съдия от дербито на четвърфиналите за Купата на България между "Левски и "Литекс" Ахмед Ахмед получи забрана да ръководи м...

Последната среща за Купата на България между двата тима беше през 2011 година, когато „Литекс” отстрани сините след дузпи. Това беше втори пореден път, в който „Литекс” би „Левски” с дузпи за Купата – преди този мач ловчанлии сториха същото през 2008 година. А именно от последния сблъсък за Купата на България, който се реши с дузпи, „Литекс” и „Левски” нямат равен мач – в София печелят сините, а в Ловеч – оранжевите. „Левски” не е печелил като гост на „Литекс” от 2009 година, когато взе успех с 2:1 за първенство.

Преди мача по-сериозните проблеми в състава имат сините. За тях няма да играят петима ключови играчи – в защита това са Димитър Везалов и Йордан Милиев, а в халфовата линия ще отсъстват Владимир Гаджев, Станислав Ангелов и Кристовао Рамос. Всички липсващи в „Левски”, с изключение на Ангелов, са контузени. За „Литекс” най-сериозната липса е тази на защитника Николай Бодуров, който се контузи сериозно по време на гостуването на националния отбор в Копенхаген в началото на миналата седмица.

Ставките на букмейкърите за мача са доста изравнени – 2.10 за „Литекс”, 3.20 за равенство и 3.20 за успех на „Левски”.

Прогноза: 1

Христо Стоичков срина съдията със земята, иронизира и публиката на Левски

„Няма как по този начин да развиваме българския футбол”, коментира треньорът на „Литекс” Христо Стоичков веднаг...

Краен победител в четвъртфинала: Литекс

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com