Базел се оказа твърде висока летва за Лудогорец

8226
Базел се оказа твърде висока летва за Лудогорец

В зрелищен мач от последния квалификационен кръг на Шампионската лига българският шампион „Лудогорец” загуби от швейцарския първенец „Базел” с 2:4. Българите демонстрираха добър футбол, но опитът на швейцарците беше неимоверно по-голям и те наказаха всяка една наивна грешка на разградчани.

Срещата започна с доста предпазлива игра и неособено бързо темпо – „Лудогорец” опитваше да прави комбинации с едно докосване, но не се получаваше, а „Базел” играше спокойно, дебнейки своя шанс. И той дойде рано-рано – в 12-тата минута прехвърлящ пас намери Мохамед Салах сам по диагонала, той стреля от воле и препарира Владислав Стоянов – 0:1.

Феновете на Фенербахче стресираха Арсенал

Истински ад очаква довечера футболистите и мениджъра на "Арсенал" Арсен Венгер срещу "Фенербахче". Двата тима се изправят в битка за м...

След гола „Лудогорец” тръгна в атака и на два пъти играчите в зелено бяха спрени със засади, втората от които беше абсолютно измислена, а Иван Стоянов беше влязал в празно пространство в наказателното поле отляво. Натискът обаче в крайна сметка даде резултат – в 23-тата минута Роман Безяк овладя добро подаване, гърдира защитник на гостите и изведе Марселиньо сам срещу вратаря Ян Зомер. Бразилецът се възползва и елегантно прехвърли Зомер за 1:1.

До края на частта българите бяха малко по-активни, като най-доброто полежение за гол се откри пред Иван Стоянов – той финтира в наказателното поле и стреля с левия крак, но от малък ъгъл и Зомер спаси. А в последната секунда на полувремето Стоянов намери Дани Абало на пет метра от вратата на „Базел”, но от движение испанецът прати топката високо в аут.

Второто полувреме започна с бурен натиск на „Лудогорец” и пет минути след началото му разградчани вече водеха. Вторият гол за тях падна след центриране на Жуниор Кайсара отдясно, което отиде в Иван Стоянов и той с мощен шут препарира Зомер - 2:1.

Попадението събуди швейцарците и Александър Фрай можеше да изравни в следващата атака, но за щастие ударът му отиде в аут. В 57-та минута центриране на Валентин Щокер намери Джовани Сио на три метра пред Владислав Стоянов, но вратарят прояви рефлекс и спаси сигурен гол. В 59-тата минута обаче спасение нямаше – провален опит за изкуствена засада позволи на Мохамед Салах да излезе сам срещу Стоянов и да пусне майсторски топката покрай българския вратар – 2:2.

Милан удържа и си тръгна с гол на чужд терен от Холандия

В мач от последния квалификационен кръг за тазгодишното издание на Шампионската лига третият в Серия А „Милан” успя да изтр...

Положението стана катастрофално пет минути по-късно, когато Щокер на скорост изведе Джовани Сио сам срещу Владислав Стоянов и той с лекота го преодоля – 2:3. А за капак Марселиньо се контузи, като преди това пропусна 100% шанс да изравни – центриране от фаул на Иван Стоянов намери бразилеца сам пред Зомер, но той не стреля добре с глава и топката отиде в аут. Барт също имаше добър шанс след излизане отдясно, но ударът му от воле не попадна в очертанията на вратата.

След тези положения „Базел” успокои играта, а „Лудогорец” много трудно изнасяше топката. В 78-та минута Владислав Стоянов не изчисти добре, швейцарците разиграха и Салах се отзова на стрелкова позиция, но българският вратар със страхотен рефлекс предотврати четвърти гол.

Всичко свърши в 82-рата минута, когато след много хубав пряк свободен удар на Ешпиньо Зомер изби, последва контраатака с мигновен извеждащ пас към Мохамед Салах, който с финт накара Йордан Минев да лази по тревата и излезе сам срещу Стоянов. В този момент Кайсара дотича и фаулира играча на „Базел” – дузпа и червен картон. С лекота Фабиан Шер прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Владислав Стоянов – 2:4.

До края на мача „Базел” предпочете да пести сили, а „Лудогорец” опита да върне поне един гол, но нямаше реален шанс.

Грандиозни премии в Лудогорец, ако тимът влезе в Шампионската лига

Футболистите на "Лудогорец" ще получат огромни премии, ако успеят да влязат в групите на Шампионската лига. Разградчани са само на кра...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com