Няма опасност от обгазяване край Локорско

5327
Няма опасност от обгазяване край Локорско

Гасенето на пожара край село Локорско продължава, но вече е ясно, че няма опасност от отровни газове във въздуха за населението.

По информация на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" спасителните екипи са успели да локализират пожара от три страни откъм населените места край село Локорско. Няма опасност за населението. Силите са насочени към трудно достъпни места, където не може да влезе техника.

Пожарите в Змейово и Пъстрово са загасени

Потушени са пожарите в селата Змейово и Пъстрово, съобщи кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Той посочи, че продължава да гори пожар...

По отношение на вредните вещества във въздуха Мобилната лаборатория, която е на мястото на пожара, не е установила превишаване. Лабораторията е извършила две средночасови проби. Измервано е качеството на атмосферния въздух. Не е установено превишаване над допустимите стойности на вещества във въздуха. Измервани са показателите на азот, азотен диоксид, сероводород и други вещества, информира Агенция "Фокус".

В момента ситуацията край село Локорско е овладяна, всички огнища са обходени и локализирани. На място през нощта ще останат дежурни екипи, които ще следят да няма подновяване на огнищата. Това каза Валентина Маринова, зам.-министър на земеделието и храните. Тя посочи, че по предварителни данни цялата територия е не повече от 500 дка, но утре териториите ще бъдат обходени и ще се установи точният мащаб на засегнатата територия. Заместник-министър Маринова добави, че няма засегнати от пожара къщи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com