Милан удържа и си тръгна с гол на чужд терен от Холандия

4785
Милан удържа и си тръгна с гол на чужд терен от Холандия

В мач от последния квалификационен кръг за тазгодишното издание на Шампионската лига третият в Серия А „Милан” успя да изтръгне голово равенство на терена на „ПСВ Айндховен” и има леко предимство преди реванша следващата седмица.

Още от първата минута „ПСВ Айндховен” се втурна в бурни атаки и веднага си пролича, че „Милан” е по-назад в подготовката си – росонерите се задъхваха, правеха чести грешки, но младостта на холандците, късметът и добрите индивидуални изяви на Кристиян Абиати и на играч в червено-черно попречиха италианците да изостават рано в резултата.

Грандиозни премии в Лудогорец, ако тимът влезе в Шампионската лига

Футболистите на "Лудогорец" ще получат огромни премии, ако успеят да влязат в групите на Шампионската лига. Разградчани са само на кра...

Когато не вкараш, ще ти вкарат – тази стара футболна максима се потвърди и в този мач. Течеше 15-та минута и „Милан” най-сетне направи добра атака, като Кевин Принс-Боатенг подаде извеждащ пас на фланга за Иняцио Абате, Вилемс сбърка в опита си с шпагат да пресече подаването, десният бек на росонерите овладя, центрира и Стефан Ел Шарауи се измъкна сам срещу Йерон Зут, пронизвайки го с премерен удар с глава – 0:1. Само минута по-късно „Милан” овладя в половината на холандците, Марио Балотели си осигури пространство за стрелба и Зут едвам пипна топката, но я изчисти в горната греда.

След този много опасен епизод, в който „Милан” за минута за малко да поведе с два гола, „ПСВ Айндховен” постепенно си възвърна увереността и пак натисна. Абиати обаче беше на много голяма висота, спасявайки няколко удара, включително страхотно воле на Адам Махер, който в края на полувремето удари и горната греда. Това стана след много груба грешка на Абате, който върна назад крайно неразчетено и Махер върза на фльонга Кристиян Сапата и Съли Мунтари, който игра страшно неориентирано, но ударът му се отби от напречната греда.

Второто полувреме започна с два страхотни паса на Балотели към Ел Шарауи, но и в двата случая по чудо не падна гол – първо Ел Шарауи прехвърли Зоп, но не уцели вратата, а след това Вилемс чукна топката току пред младия нападател на росонерите точно преди да стане непоправимото.

За разлика от първото полувреме сега гостите пресираха и владееха положението, но както и през първото полувреме отборът, който беше в по-затруднено положение, вкара. В 60-тата минута Брума стреля от над 30 метра, Абиати левашки хвърли топката и Тим Матавш лесно я довкара с глава от два метра – 1:1.

Лудогорец събира агитка за Базел, дава по 50 лева?

"Лудогорец" иска всичко да е перфектно за предстоящото след седмица домакинство на "Базел" в решаващите сблъсъци за влизане в Шампионс...

След изравнителния гол холандците натиснаха, но положения реално липсваха. Вместо това в 86-тата минута влезлите като резерви Мбайе Нианг и Андреа Поли направиха страхотно двойно подаване и халфът се отзова сам в наказателното поле, стреля, но Зут спаси. Последваха и още два шанса за гостите, но без удар към вратата.

Така след седмица, на „Сан Сиро” ще се решава кой от двата отбора ще влезе в групите на Шампионската лига.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com