Безлично нулево равенство между Манчестър Юнайтед и Челси

5235
Безлично нулево равенство между Манчестър Юнайтед и Челси

В крайно разочароващ за феновете на футбола се превърна дебютът на Дейвид Мойс на „Олд Трафорд” като мениджър на „Манчестър Юнайтед”. Първият мач на шотландеца начело на червените дяволи беше срещу най-тежкия възможен съперник в Англия за тима му – „Челси”. Мачът завърши наравно – 0:0, като няма да бъде запомнен с нищо качествено от футболна гледна точка.

Първото полувреме премина крайно скучно, като не се запомни нито едно чисто положение пред една от двете врати. За домакините Том Клевърли и Робин Ван Перси отправиха по-опасни удари, но в аут, а от гостите Оскар стреля на три пъти, но всеки път право в ръцете на Давид Де Хеа.

Манчестър Сити поведе във Висшата лига

Отборът на "Манчестър Сити" победи "Нюкасъл" с убедителното 4:0 в последния двубой от първия кръг на английската Висша лига и по този н...

Леко изненадващо „Челси” излезе без чист нападател и това предопредели посоката на мача – сините се подсигуряваха много, хвърляха доста усилия в защита и пресираха, но когато топката беше в тях, нямаше как да направят нещо наистина опасно, тъй като напред нямаше нито един достатъчно изтеглен напред футболист. А „Манчестър Юнайтед” не успяваше да разбие двойния защитен вал пред наказателното поле на Петер Чех, макар в атака да бяха и Ван Перси, и Уейн Рууни, и Дани Уелбек.

Второто полувреме започна с по-активни действия на „Юнайтед”, но червените дяволи стреляха с халостни патрони. Особено фрапиращ беше един пропуск на Уелбек – Рууни добре го намери с къс пас в наказателното поле, но чернокожият нападател прати топката буквално в тъчдаун в опита си да търси горния ляв ъгъл на Петер Чех.

В 61-вата минута червените дяволи имаха с основание претенции за дузпа – след удар на Том Клевърли топката се спря в ръката на Франк Лампард, но реферът прецени, че дистанцията е била твърде малка и Лампард не е играл умишлено с ръка.

След тази ситуация Жозе Моуриньо вкара в игра Фернандо Торес, но „Челси” все така не поглеждаше сериозно напред, а „Юнайтед” се мъчеше срещу добре подредената защита в синьо. В самия край на мача все пак имаше шанс за домакините, но Джон Оби Микел спря със смел скок воле на Робин Ван Перси.

Челси отново ще опита да вземе Рууни

Мениджърът на лидера във Висшата лига "Челси" Жозе Моуриньо разкри, че възнамерява да направи нова оферта за нападателя на "Манчестър ...

Резултатът означава, че „Челси” все още е лидер във Висшата лига – със 7 точки от 3 мача, а „Манчестър Юнайтед” е на четвърто място с 4 точки от 2 мача.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com