Черна гора не позволи на Англия да спечели

4458

За втори пореден път отборът на Англия не успя да победи Черна гора при гостуване в Подгорица. В квалификациите за Евро 2012 Черна гора измъкна 2:2 като домакин и се класира на бараж за първенството, а този път завърши 1:1. Така домакините успяха да запазят първото си място в група H с 14 точки, а "трите лъва" останаха втори с две точки по-малко, предаде БГНЕС.

Всъщност в три изиграни мача досега Англия не може да бие Черна гора, като и при трите е фиксирано равенство - 0:0, 2;2 и сега 1:1. Селекцията на Рой Ходжсън започна добре мача и поведе още в 6-та минута, когато след центриране на Стивън Джерард Уейн Руни вкара с глава за 1:0. Британците продължиха с добрата си игра, но не успяха да отбележат още до края на полувремето.

След почивката обаче домакините от Черна гора промениха играта си и ролите на терена се размениха. В 76-та минута след центриране от корнер Деян Деянович успя да вкара изравнителен гол за 1:1. Това се оказа и крайният резултат на мача.

Испания излъга Франция насред Париж

В голямото дебри на световните квалификации в зона Европа европейският и световен шампион Испания показа кой е властелинът в играта и н...

"След почивката просто спряхме да играем за 20-30 минути, а когато не си у дома не можеш да си позволяваш подобни неща. Спряхме да си подаваме и те си заслужиха гола. Мисля, че през първото полувреме показахме опита си. Контролирахме мача, но проблемът е, че когато водиш 1:0 трябва да си постоянен. Трябваше да запазим контрола си и във втората част, а ние не успяхме. Те заслужиха равенството. Все още сме сигурни, че ще успеем да завършим първи в групата. Трябва да спечелим всичките си мачове до края", коментира след края на срещата Стивън Джерард.

В другите мачове от група Н, Украйна надделя над Молдова с 2:1, а Полша, която е на трето място очаквано взе трите точки срещу аутсайдера Сан Марино след успех с 5:0. Украйна и Полша вече имат по 8 точки и са с мач по-малко от Черна гора и Англия, като битката за първите две места в групата тепърва ще става ожесточена.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com