"Златна зора" с погром срещу гръцка телевизия заради турски сериали

13120

Седем народни представители и повече от 400 привърженици на гръцката крайнодясна партия "Златна зора" се събраха пред телевизия "Мега" в Атина, където протестираха срещу излъчването на турските сериали "Пепел от рози" и "Великолепният век". Те хвърляха по сградата яйца и кофички с бит хайвер, а накрая дори бе запалено и турското знаме.

"Те дори запалиха турското знаме по време на протеста, който се проведе вчера, когато бе отбелязан националния празник на страната", недоволства турският вестник "Хюриет", предаде КРОСС.

Крайнодесните отпразнуваха националния празник на Гърция с необичаен протест пред сградата на телевизия "Мега", предаде и GrReporter. Те се събраха в късния следобед, за да изразят недоволството си за решението на телевизията да излъчи поредните епизоди на турските сериали в деня, когато страната чества своята независимост от Османската империя.

Кулминацията на “цивилизования” протест на крайнодесните дойде малко по-късно, когато парламентарният представител на партията Христос Папас реши да уринира най-демонстративно във входа на телевизията.

Освен редови членове, в протеста участваха и депутати на партията, която от много месеци се утвърди като третата политическа сила в Гърция.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com