ЦСКА и Локо (Пловдив) стартират днес в Лига Европа

15407
ЦСКА и Локо (Пловдив) стартират днес в Лига Европа

Вицешампионът ЦСКА стартира кампанията си в Лига Европа срещу словенския НД Мура 05 във втория предварителен кръг от турнира. "Армейците" започват евроучастието си без най-добрия си нападател Жуниор Мораеш, незавършена селекция и с група от едва 17 футболисти. В мача няма да вземат участие Костадин Стоянов, Петър Стоянов и Николай Дюлгеров, които са с контузии. Старши-треньорът Стойчо Младенов заяви, че няма да променя схемата, на която залагаше в подготовката и ще излезе с 4-2-3-1 , шреливащо в 4-3-3 в атака.

Локомотив Пловдив също започва своето участие в Лига Европа днес срещу холандския Витес. Срещата ще се играе на стадион „Градски” в Ловеч от 18:30 часа. Пловдивчани не са се класирали за Лига Европа от 7 години, но въпреки това старши-треньорът на пловдивския отбор е оптимист по отношение на двубоя. Ден преди мача той сподели, че футболистите му са подготвени и няма място за притеснения.

Отнемат лиценза на "Армията" за "А" група

Стадион „Българска армия” може да остане без лиценз за новия сезон в "А" група. Вчера съоръжението е било инспектирано от п...

Отборът на Витес започна подготовка за мача преди две седмици, а вчера пристигна в Ловеч без двама от най-важните си играчи – Исмаил Айсати и Александър Бютнер. Първият все още не е подписал договор с отбора, а вторият е пред финализиране на трансфер в английския Саутхемтън. Наставникът на отбора Фред Рутен сподели, че пловдивчаните имат предимството на домакини, но въпреки това смята, че отборът му ще се представи добре и това, че Локомотив се е разделил с един от най-добрите си футболисти може само да бъде в плюс за двубоя довечера. Холандският тим е бил 6 пъти Вицешампион на Холандия и 3 пъти финалист за Купата на страната. 

 

Редактор: Константин Костов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com