"Газета дело Спорт": Българската федерация успя да се изложи

9012
"Газета дело Спорт": Българската федерация успя да се изложи

Сандро Филипини, заместник-главен редактор в най-известния спортен вестник на Ботуша „Газета дело Спорт” , коментира смяната на Радостин Стойчев и назначаването на Силвано Пранди в интервю за bgvolleyball.com. Той определи действията на федерацията, като необясними и абсурдни. Загубата от Германия журналистът обясни с липсата на разпределителя ни Андрей Жеков.

„Българската федерация успя да се изложи на международно ниво. Пред всички зрители в Арена Армеец и пред всички почитатели на волейбола пред телевизионните екрани в България и по света. Необяснима е постъпката на федерацията. Абсурден е начина по който беше отстранен Радостин Стойчев. Заради контузията, която получи в последния момент, разпределителят Андрей Жеков. Неговото отсъствие  беше главната причина за загубата от Германия.

Владо Николов за Матей: Горещо се надявам да не се откаже

Капитанът на националния отбор по волейбол Владо Николов определи Матей Казийски, като един от най-добрите волейболисти в света. Той е ...

Филипини нарече мотивите за отстраняване на Радо Стойчев „смешни” и наблегна, че смяната на треньора може само да повлияе отрицателно на отбора ни. Според него федерацията ни не е поискала да признае техническото значение на липсата на Андрей Жеков. Неговато отсъствие е повлияло много, а това не е било отчетено от българската федерация по волейбол.

„Стойчев имаше за задача да класира отбора на Олимпиада. Да, сега не успя, но това може да стане и след 20 дни, когато е следващата квалификация, в случай че отборът може да работи добре и състезателите са здрави. Изгонването на Стойчев не им помага психологически, а и забавя подготвителния процес.”

Италианският журналист коментира и назначаването на Пранди за треньор на националния ни отбор. Той обвини ръководството на българския волейбол, че е чакало само Радо Стойчев да се издъни, за да го уволнят от поста му.

„Обявявайки Силвано Пранди за треньор по време на още не завършилия турнир стана смешно. Фактът, че той бе в публиката изглеждаше така, че все едно той очакваше това да стане – да бъде махнат Стойчев и той да заеме неговото място. Вече е ясно, че българската федерация очакваше с нетърпение провала на Стойчев, за да бъде махнат от този пост .”

Абсурд е, че БФВ  изгони Стойчев поради факта, че той нямаше късмета Андрей Жеков да бъде в състава. Както бе изгонен преди това и Пранди, само заради една сгрешена топка от страна на Тодор Алексиев по време на мача с Куба на Световното първенство в Италия през 2010 година! Първите, който не вярват в собствените си треньори са все членовете на БФВ.” , завърши Филипини.

Матей Казийски обмисля бойкот като Бербо

Звездата на световния волейбол Матей Казийски обмисля да последва пътя на Димитър Бербатов като се откаже от националния тим. Терзания...

 

Редактор: Константин Костов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com