Глоба от 37 500 лева за Левски заради плаката за Хитлер

5451
Глоба от 37 500 лева за Левски заради плаката за Хитлер

Отборът на "Левски" ще трябва да плати глоба от 37 500 лева за поведението на фенове на тима, които издигнаха нацистки плакати и свастики по време на дербито с "Литекс" в Ловеч, предаде БГНЕС.

Самоличността на извършителите е била разкрита и информацията за двамата виновни е била предадена на властите, стана ясно след днешното заседание на Дисциплинарната комисия на БФС. Санкцията, която бе наложена днес на "сините", е минималната възможна, тъй като стюардите на стадиона са се намесили, след като издигналите плакатите са били предупредени от диктора на стадиона да ги махнат.

Глобата от 37 500 лева, която бе наложена на "сините", пък е за проява на расизъм и дискриминация по трибуните. "Литекс" обаче не бе глобен след днешното заседание на ДК, въпреки че фенове на тима издигнаха подобен плакат, но без да показват свастики, по време на срещата с "Левски", спечелена от сините с 2:1 в Ловеч. По този начин "Левски" ще бъде подкрепен от феновете си на стадиона по време на дербито с ЦСКА.

Шефът на фенклуба на "Левски": Полицията защо не ни прибра плаката за Хитлер?

Изключително грозен инцидент беляза дербито между "Литекс" и "Левски" тази събота (20 април). Тогава агитката на синия клуб издигна пла...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com