Испания е вторият финалист за Купата на конфедерациите след голяма драма и дузпи

7701
Испания е вторият финалист за Купата на конфедерациите след голяма драма и дузпи

Испания и Италия направиха невероятно качествен и равностоен двубой във втория полуфинал от турнира на Купата на конфедерациите, в който европейският и световен шампион спечели с дузпи след нулево равенство в редовното време и продълженията – 7:6, предаде football24.bg.

Положения имаше и пред двата отбора, като през първото полувреме италианците имаха повече – на няколко пъти при центрирания от статични положения или от игра играчи на „скуадра адзура” нанасяха опасни удари, но те минаваха или в аут, или бяха спасени от Касияс. Пред другата врата Фернандо Торес се освободи много хитро с едно движение от Андреа Бардзали и стреля с левия крак, но покрай вратата.

Бразилия стигна финала в турнира за Купата на конфедерациите

Отборът на Бразилия се класира на финал в турнира за Купата на конфедерациите, след като късно снощи спечели с 2:1 полуфинала срещу Уру...

Второто полувреме премина с повече натиск за Испания, но Хесус Навас, Педро и Шави не успяха да вкарат. Към края на мача Италия взе инициативата и в началото на продълженията Джакерини удари греда след много хубава атака на Антонио Кандрева и Себастиян Джовинко. Испанците пък претендираха за дузпа след игра с ръка на Джорджо Киелини.

При дузпите и двата отбора играха много силно, но в крайна сметка Леонардо Бонучи направи пропуск при 12-тата дузпа и това дари победата на Испания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com