Карлос Тевес се оказа жокерът за Ювентус в Генуа

4647
Карлос Тевес се оказа жокерът за Ювентус в Генуа

Шампионът на Италия „Ювентус” започна успешно защитата на скудетото с победа с 1:0 като гост на „Сампдория”. Успехът е още по-сладък, тъй като миналата година „Сампдория” записа две победи над Юве – с 3:2 като домакин и 2:1 като гост.

През първото полувреме „Старата госпожа” беше по-добрият отбор на терена, но пропуски направиха Андреа Пирло, Квадво Асамоа и новото попълнение  Карлос Тевес. Аржентинецът обаче определено пасва като дялан камък в атака на бианконерите и заедно с Мирко Вучинич започва да оформя смъртоносен тандем.

Фиорентина не пуска Йоветич за по-малко от 30 млн. евро

30 млн. евро – това е цената, която трябва да плати всеки желаещ да има в своите редици черногорския национал Стеван Йоветич, пиш...

В крайна сметка резултатът беше открит в 58-та минута, когато Тевес се оказа на точното място, за да вкара втория си гол с екипа на Юве в официален мач. Това стана след показна атака отляво, при която Квадво Асамоа върна на Артуро Видал на около 25 метра фронтално пред врата на „Сампдория”, той с едно докосване изведе в наказателното поле Пол Погба, който пусна топката на празна врата на Тевес също с едно докосване и аржентинецът с лекота вкара.

Само три-четири минутки по-късно „моряците” изравниха след центриране от фаул и кинжален удар на Мирко Ерамо, но той беше в засада и голът беше отменен. „Сампдория” продължи с опитите да изравни, но освен едно-две разбърквания след центрирания домакините не успяха да притеснят повече „Ювентус”, а бианконерите спокойно контролираха мача. В самия край на мача Паоло Кастелини от „Сампдория” беше изгонен след безумно влизане в краката на Стефан Лихтщайнер.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com