Любимец взе втори голям скалп - този на Ботев Пловдив

25534
Любимец взе втори голям скалп - този на Ботев Пловдив

След като още в самото начало на първенството новакът "Любимец" победи с 1:0 шампиона "Лудогорец", днес уж пълният аутсайдер успя да вгорчи живота и на "Ботев Пловдив", при това насред стадион "Христо Ботев", предаде football24.bg.

Първото полувреме премина при тотален натиск на "канарчетата", но те така и не успяха да материализират превъзходството си. С пропуски се отличиха Сърмов, Домовчийски и Ромарио.

А група поиска помощта на Газпром

А група вкупом поиска от премиера Пламен Орешарски да съдейства руската компания „Газпром” да стане спонсор на цялото първе...

В 48-та минута "Любимец" показа зъби, удряйки греда. Антон Огнянов проби отляво и шутира силно към левия ъгъл от около 19 метра - право в страничния стълб. Само минута по-късно гостите поведоха в резултата. Антон Огнянов се измъкна отляво, влезе в наказателното поле и с ниско подаване намери Будинов, който насочи топката в горния ляв ъгъл на празната врата - 0:1.

Антон Огнянов стана пълен герой на мача в 75-тата минута. След красиво двойно подаване със Славчо Шоколаров Огнянов се измъкна сам срещу Стаховяк по диагонала и с шут по тревата увеличи аванса на своя тим. Силите на "Ботев Пловдив" стигнаха само за един гол, който бе отбелязан от Тодор Неделев пет минути преди края на мача, фиксирайки крайния резултат - 1:2.

С изненадваща си победа "Любимец" стигна до третото място в "А" група с 9 точки, а "Ботев Пловдив" е на пета позиция със 7 точки.

Снимка: botevplovdiv.bg

Ботев Пловдив отпадна с гордо вдигната глава

Отборът на "Ботев Пловдив" изпусна уникален шанс да отстрани германския "Щутгарт" и след две равенства отпадна от Лига Европа. За съжал...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com