"Лудогорец" остава водач в "А" група

6154
"Лудогорец" остава водач в "А" група

Отборът на „Лудогорец” запази лидерството си в „А” група след като се наложи с 1:0 при гостуването в Пловдив на местния „Ботев”.

Единственият гол в срещата всъщност се оказа автогол – на Бобан Грънчаров в 69-тата минута. Мачът оправда очакванията за дерби, като „Ботев Пловдив” с основание могат да са недоволни от съдията Таско Тасков. Тасков подмина основателни претенции за дузпа на пловдивчани след игра с ръка на Гела, а след това не зачете и изравнителен гол на канарчетата заради засата. В ситуацията обаче, Иван Цветков, който вкара топката в мрежата, не беше в засада, а само негов съотборник – класическа ситуация на пасивна засада.

"Ботев Пловдив" се надъхва за мача срещу "Лудогорец"

В сряда, 28 ноември, предстои поредния кръг в българската "А" група, като мачът, който ще е най-интересен за кръга, ще се играе в Пловд...

Иначе кръгът в „А” група дотук премина под знака на Мишел Платини. Нападателят на ЦСКА заби цели четири гола при гостуването на „Пирин”, а ЦСКА спечели с 5:0. Последното попадение беше дело на Тасио.

„Литекс” също взе победа този кръг, този път като гост на „Локомотив София”. Ловчанлии играха с човек по-малко от 64-тата минута нататък след червен картон на Галин Иванов, но в 75-тата Даниел Пеев от железничарите също беше изгонен. Головете за ловешкия тим вкараха Армандо Ваюши и Тони Костадинов.

Последният мач от ранната серия за кръга беше между „Черно море” и „Миньор”, като моряците спечелиха с 2:0 – голове на Дончо Атанасов и Еденилсон Бергонси.

От 18:00 часа „Левски” приема „Етър” в София, а сега (16:30) започват мачовете „Берое” – „Локомотив Пловдив” и „Черноморец” - „Славия”

Присо: Кайсара ме наричаше "циганин"

Футболистът на ЦСКА Нджонго Присо даде разяснения около скандалния момент в мача-реванш от 1/16 финалите за Купата на България с "Луд...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com