Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зеленски: Сирски е на предната линия, при Харков позициите ни са подсилени (ВИДЕО)

19 май 2024, 21:41 часа • 7227 прочитания

Главнокомандващият украинската армия генерал Олександър Сирски в момента е на предна линия в бойните бригади. Това каза украинският президент Володимир Зеленски във вечерното си обръщение днес. Той подчерта, че е изслушал доклада на Сирски директно от предната линия на фронта. По думите на президента украинските позиции в Харковска област са укрепени.

Не само при Харков обаче - държавният глава на Украйна благодари специално и на сражаващите се в Донецкото направление - при Часов Яр: 

"Именно в Часов Яр благодаря ви, момчета, за унищожената руска техника и отблъскването на щурмовете! И също особено искам да благодаря на 225-ти отделен щурмови батальон - просто сте герои!"

Още: В окупираните територии руснаците правят по-страшни неща, отколкото са правели нацистите: Украински партизанин (ВИДЕО) 

Президентът отличи и още няколко бригади - "57-ма бригада, 82-ра бригада – благодаря ви, воини, благодаря на всеки наш войник, на всеки сержант, на всеки офицер, който смело и упорито изпълнява бойните заповеди и държи позициите ни!". Както и не пропусна 41-ва бригада и специалните части на Главно разузнавателно управление "Кракен" и "Артан" и частите на Националната гвардия за битките през тези дни.

Зеленски добави още, че окупаторът не постига целта си - да разтегне украинските сили и да отслаби Украйна на широк фронт от Харковска до Донецка област.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес