Милан влезе в квалификациите за Шампионската лига след голяма драма

4977
Милан влезе в квалификациите за Шампионската лига след голяма драма

В изключително драматичен финал на Серия А отборът на "Милан" победи Сиена с 2:1 като гост, с което си осигури участие в квалификациите за Шампионската лига следващия сезон, предаде БГНЕС.

Очакванията преди мача бяха, че росонерите няма да имат особени проблеми срещу вече изпадналия тим на "Сиена", но шокиращо домакините поведоха в резултата след попадение на Клаудио Терци след центриране отляво и удар с глава. "Милан" пропусна няколко чисти положения преди гола, включително и удар в гредата. През второто полувреме в атака за росонерите влязоха Стефан Ел Шарауи и Джампаоло Пацини, но въпреки това нещата не вървяха. За голям ужас на "Милан" Масимо Амброзини дори си изкара червен картон, но бързо-бързо и Клаудио Терлици последва примера му.

В 83-тата минута Марио Балотели беше фаулиран в наказателното поле и спечели дузпа, която хладнокръвно вкара. Само две минути по-късно след центриране от фаул Филип Мексес излезе сам срещу вратаря на "Сиена", първият му удар беше париран, но при добавката французинът не сбърка и донесе ценната победа за "росонерите".

Милан удържа 0:0 с Рома

Мачът от Серия А между "Милан" и "Рома" беше спрян за кратко заради расистки викове към нападателя на "росонерите" Марио Балотели от ф...

В другия мач, имащ значение за квотите за Шампионската лига, "Фиорентина" разгроми "Пескара" с 5:1, но въпреки това успя да се класира само в Лига Европа, след като не можа да измести "Милан" от третото място. "Интер" и "Наполи" загубиха мачовете си респективно срещу "Удинезе" с 2:5 и "Рома" с 1:2. Отборите, които отпаднаха от Серия А, са "Палермо", "Сиена" и "Пескара".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com