Националите: Не се притесняваме от Дания, готови сме за битка

4448

"Дания е много силен отбор, но аз съм оптимист и максималист, вярвам, че отборът е подготвен да вземе три точки", обяви селекционерът на националния отбор по футбол Любослав Пенев, цитиран от БГНЕС.

Днес "лъвовете" заминаха за Копенхаген, където утре гостуват на Дания в квалификация за Световното първенство. За щастие в тима няма контузени, единствено Йордан Минев пропуска срещата заради натрупани жълти картони.

"Няма нещо, което да ме притеснява, нито мен, нито момчетата. Готови са и отиваме за една сериозна битка. Подготвени са, така че съм абсолютно спокоен и съм сигурен, че момчетата ще дадат най-доброто от себе си в пореден мач. Манолев е в отлично състояние, нямаме контузени футболисти. Освободих Данчо Минев, защото е наказан за този мач. Наясно съм с титулярния състав", сподели Пенев на Летище София.

"Впечатлението ми за Дания не е ново, отборът е много силен. Още след жребия, винаги съм казвал, че Дания е един от отборите, които ми харесва, как играе, какъв стил имат. Много добре подготвен отбор, солиден в защита и нападение. Не крия, отново казвам, отиваме за победа. Равенството също е приемлив резултат, коментирахме, че от тези два мача, за да останем в играта и да се надяваме на бараж, трябва да спечелим поне четири точки. Засега имаме три, но аз съм оптимист и максималист, вярвам, че отборът е подготвен да вземе три точки. Ако не се получи, високо вдигната глава. Момчетата трябва да дадат това, на което са способни, нищо повече", допълни наставникът на националите.

Националите гонят бараж с всички сили, Манолев под въпрос за Малта

Десният бек на английския „Фулъм” Станислав Манолев може да пропусне мача с Малта в петък, тъй като изпитва болки в лявото ...

Според Станислав Манолев не ние трябва да се притесняваме от Дания, а датчаните следва да се притесняват от нас. Манолев заяви, че тимът отива в Копенхаген за победа.

Стълбът в защитата на България Иван Иванов пък наблегна на факта, че трябва да играем добре именно в отбрана. "Трябва да изиграем добър мач в защита, мисля, че напред ще имаме няколко ситуации, от които се надявам да се възползваме. Датчаните определено играха по-добре срещу Чехия. Чехите не са в най-добра форма в момента, ние също ги изпуснахме. Там подходихме малко страхливо в началото и сега можем да съжаляваме за тези изгубени точки там. На датчаните обаче ще им бъде доста по-трудно срещу нас. При една победа дори можем да атакуваме първото място. Мислим мач за мач и съм сигурен, че ще постигнем добър резултат", сподели Иванов на Летище София.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com