Над 800 000 гледания в YouTube за тандема Златков/Quattro S1

18452
Над 800 000 гледания в YouTube за тандема Златков/Quattro S1

Нищо и никой не може да достигне по гледаемостта, която има родният аналог на корееца PSY. Говоря за Валентина Хасан и световната сензация „Кен Лий”. Към момента въпросният хит има близо 13 млн. гледания в YouTube. Но това е повод за гордост само за въпросната изпълнителка.

Ако обаче погледнем откъм сериозната страна на българските успехи, то поводите за гордост не са много. Или поне, ако вземем за измерител популярността на даден български успех в най-използваната видео-търсачка. Затова няма как да подминем факта, че Николай Златков и неговото умопомрачително Audi Quattro Sport S1 буквално взривиха автомобилните фенове по пистите и в „тубата”. Видеото, на което си заслужава да отделите 4 минути, е гледано вече над 810 000 пъти, и е доказателство, че родният автомобилен спорт има бъдеще.

На незапознатите ще кажа, че този автомобил е реплика на легендарната рали-бегачка Audi S1, но изглежда нереалистично оригинален. А косите ви ще настръхнат, когато го чуете на старт. Има един единствен в България, но ако се намери клиент, тунинг екипът на Ники Златков може да изработи още един. Няма да излезе евтино: близо 198 000 евро!

Истинските автомобилни фенове Audi Quattro Sport S1 ще ги върне в най-славните години на рали спорта, когато зверовете от „Група Б” родиха легендарни модели и легендарни пилоти: Валтер Рьол, Хану Микола, Стиг Бломквист...

Този автомобил, който виждате във видеото, е с невероятните 770 к.с.! И се ускорява от 0 до 100 км/ч за още по-невероятните 2,7 секунди. И от него ми остана спомен за цял живот, тъй като имах шанса да бъда возен в него.

Двама бивши шампиони в отбор за „Дакар”

Големите заводски отбори винаги са диктували темпото в „Дакар”, но кризата и многото победи без конкуренция ги извадиха от ...

Вижте защо този автомобил предизвика такъв интерес в Европа, след като изминалия състезателен сезон Златков се концентрира основно върху т. нар. Hill climb (познати у нас като „Планински шампионат”) състезания.

 

Автор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com