Надал победи Новак Джокович в US Open

6624
Надал победи Новак Джокович в US Open

Испанският тенисист Рафаел Надал спечели Откритото първенство на САЩ по тенис /US Open/ с награден фонд 34.25 млн. долара.

Поставеният под номер 2 в турнира Надал, победи сърбина Новак Джокович с 6-2, 3-6, 6-4, 6-1. 27-годишният Надал спечели своя 13-ти турнир от Големия шлем, втори US Open и 60-та титла в кариерата си. За тази победа той ще получи 3.6 млн. долара от наградния фонд.

 "Надал има по-големи шансове от мен да завърши като номер 1 в света, но има още турнири да се изиграят, ще видим какво ще стане", обяви Новак Джокович след загубата си на финала на US Open тази нощ.

От началото на годината Надал е спечелил над 3000 точки повече от Джокович и вече е почти сигурен за първото място в края на сезона. "Аз все още съм номер 1 в света. Той има по-големи шансове от мен да завърши като номер 1 в света, но има още турнири да се изиграят, ще видим какво ще стане.

Сега ще се опитам да се подготвя максимално добре за Китай", коментира Ноле. "Мога да оценя факта, че играх срещу Надал на финала на един от най-важните турнири в света. Нормално е да съм много разочарован, че загубих. Във важните моменти той игра по-добре от мен и заради това заслужи победата.

Ришар Гаске - приятната изненада при мъжете на US Open

Четвъртфиналната фаза на US Open поднесе една сериозна изненада дотук, след като французинът Ришар Гаске успя да победи испанеца и номе...

Поздравявам го и продължавам напред. Един атлет пада много пъти в кариерата си. Когато това се случи, трябва да научи урока, да продължи да се бори и подобрява", допълни сръбският тенисист.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com