Ришар Гаске - приятната изненада при мъжете на US Open

5175
Ришар Гаске - приятната изненада при мъжете на US Open

Четвъртфиналната фаза на US Open поднесе една сериозна изненада дотук, след като французинът Ришар Гаске успя да победи испанеца и номер 4  в схемата Давид Ферер с 3:2 сета – 6:3, 6:1, 4:6, 2:6, 6:3.

Успехът на французина е изненадващ с оглед развитието на мача, в който изглеждаше, че Ферер за пореден път, благодарение на упорития си характер, ще обърне развоя след катастрофалното начало. В първите два сета, докато Гаске беше по-свеж, Ферер нямаше абсолютно никакъв шанс – французинът буквално го разби с бекхенда си, правейки редица печеливши удари по правата и повеждайки с 2:0 сета.

Мъри продължава колебливо напред, Джокович гази

Зрителите на Откритото първенство на САЩ видяха много драматизъм през изминалата нощ в Ню Йорк, но без да има истински големи изненади....

Както много пъти в кариерата си обаче, Гаске не можа да довърши противника си – и заради по-крехката си физика и заради психическите проблеми, които са се натрупали с годините. Показателно е, че в кариерата си Ришар е обръщан много пъти след преднина от 2:0 сета – два пъти от Анди Мъри на „Уимбълдън” и „Ролан Гарос”, веднъж от Михаил Южни на Australian Open и веднъж от Фернандо Гонзалес пак на Откритото първенство на Австралия са най-емблематичните случаи. И когато Ферер „захапа” в третия сет, а след това успя да спечели убедително четвъртия, който се реши от маратонски шести гейм, продължил 15 минути и в който Гаске направи редица страшно красиви изпълнение, но не можа да пробие, изглеждаше, че испанецът ще успее отново да надделее.

Логиката в мача обаче този път се преобърна – Ришар успя да се събере психически в петия сет и да се възползва от единствения по-слаб сервис гейм на Ферер в този отрязък на мача, за да пробие, а след това демонстрира здрави нерви и първи сервис в точните моменти, за да си осигури полуфинал срещу Рафаел Надал. Така Гаске едва за втори път в кариерата си стига полуфинал на турнир от Големия шлем – предишният път беше на „Уимбълдън” преди четири години, когато загуби от Роджър Федерер.

В другия мъжки мач за вечерта Надал без проблем разпердушини Томи Робредо – 6:0, 6:2, 6:2. При жените опитната Флавия Пенета също постигна голям успех – полуфинал срещу Виктория Азаренка след успех срещу Роберта Винчи с 6:4, 6:1. Винчи изигра крайно нервен мач и помогна в голяма степен на Флавия да стигне до победата. Азаренка пък рутинно спечели срещу Даниела Хантухова – 6:2, 6:3.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com