Надал взе първата си победа на твърди кортове за годината

5039
Надал взе първата си победа на твърди кортове за годината

Испанската тенис звезда Рафаел Надал направи добро завръщане на твърди кортове, спечелвайки си място в трети кръг на турнира от серията 1000 в Индиън Уелс с победа над американеца Райън Харисън.

Поставен едва пети в турнира, който спечели през 2007 и 2009 година, Надал изигра първия си мач на твърда настилка от почти една година. В първия сет Рафа поведе с 4:1 гейма и имаше два шанса за пробив за аванс от 5:1. Тогава, обаче, си пролича, че Надал е прекарал много време извън корта поради контузия и започна да бърка доста често от форхенд, направи и няколко двойни грешки. Логично Харисън изравни до 4:4, а после имаше и шанс за пробив и сервис за сета, но испанецът се спаси и в тайбрека надделя със 7:3 точки.

Във втория сет Рафа проби при 1:1 гейма и веднага след това при негов сервис за затвърждаване на пробива отново изпадна в дупка и насмалко не се получи рибрейк. Този гейм беше своеобразен Рубикон и продължи над десет минути - Надал спаси три шанса за пробив и трите след сервиси, един АС и два сервис уинъра от втори сервис, хващайки Харисън неподготвен, тъй като американецът дебнеше за ретур-уинър и откриваше форхенд страната си. Това окончателно пречупи американеца и оттам насетне мачът протоколно се доигра - 7:6(3), 6:2.

Григор Димитров изтегли късата клечка за турнира в Индиън Уелс

Първата българска ракета при мъжете Григор Димитров изтегли доста тежък жребий на започващия след два дни първи турнир от серията 1000 ...

Бившият номер едно, който бе аут за седем месеца с травма в коляното, се завърна с две титли и един финал на клей турнир в Латинска Америка. Така испанецът се приближи до евентуален четвъртфинал с Роджър Федерер. Швейцарецът, който е действащ шампион в Индиън Уелс, успя да достигне 3-и кръг след бързо 6:2, 6:3 срещу Денис Истомин от Узбекистан за 57 минути игрално време. Федерер, втори в света след Новак Джокович, търси първия си трофей за 2013 година, след като не успя да защити титлите си в Ротердам и Дубай.

Давид Ферер пък стана първата голяма жертва на турнира. Поставеният под номер 4 испанец падна с 6:3, 4:6, 3:6 от 37-ия в света Кевин Андерсън. Андерсън игра с много кик сервиси срещу нисичкия испанец и го изкара от комфортната му зона от ретур, което помогна и за победата на южноафриканеца.

При жените действащата шампионка и първа поставена Виктория Азаренка успя да се класира за 3-и кръг с победа с 6:4, 6:1 над двукратната шампионка тук Даниела Хантухова. Четвъртата поставена Анджелик Кербер пък отстрани с 6:3, 6:2 румънката Ирина-Камелия Бегу.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com