Григор Димитров изтегли късата клечка за турнира в Индиън Уелс

10500
Григор Димитров изтегли късата клечка за турнира в Индиън Уелс

Първата българска ракета при мъжете Григор Димитров изтегли доста тежък жребий на започващия след два дни първи турнир от серията 1000 (бивша „Мастърс”) за годината в Индиън Уелс.

Както стана ясно още преди няколко дни Григор влиза като поставен в основната схема, което означава, че започва участие директно във втори кръг. Там Димитров трябва да играе с някой измежду талантливия руснак Андрей Кузнецов, който е номер 68 в света и е напълно по силите на нашето момче, или пък квалификант. В трети кръг обаче Григор 99.99% излиза срещу световния номер едно Новак Джокович.

Тенис шоу в "Медисън Скуер Гардън"

Аржентинецът Хуан-Мартин Дел Потро, който се намира под номер 7 в ранглистата на ATP, победи испанската звезда Рафаел Надал в демонстр...

Иначе жребият при мъжете на Индиън Уелс разпредели по доста интересен начин най-добрите тенисисти в света. В половината на Гришо и Ноле се намира още и световния номер 3 Анди Мъри, като полуфинал между него и Джокович е най-резонното развитие на турнира. Откъм Джокович са още имена като Жо-Вилфред Цонга, Милош Раонич, Марин Чилич, както и представителите на домакините Марди Фиш и Джеймс Блейк.

При Мъри най-голямото име е Хуан-Мартин Дел Потро, с който шотландецът може да играе на четвъртфинал. Всеизвестно е, че шотландецът и аржентинецът не се обичат много-много – в техни предишни мачове са прехвърчали сериозни искри, главно защото в една от първите им срещи Мъри леко се подигра на по-тромавия аржентинец и гаучото със сигурност не го е забравил.

В долната половина на схемата най-чакан безспорно ще е евентуален четвъртфинал между двете легенди, които издигнаха играта до съвременните ѝ висоти. Мач между Роджър Федерер и Рафаел Надал никога не е имало толкова рано на голям турнир, но предвид контузията на Рафа, която го смъкна до номер 5 в ранглистата, подобен сблъсък можеше да се очаква. В тази половина са още Давид Ферер, Томаш Бердих, както и младите надежди Йержи Янович и Бърнард Томич.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com