Наши спортисти ще ползват базите на Катар

5535
Наши спортисти ще ползват базите на Катар

България и Катар ще си сътрудничат в областта на спорта, стана ясно по време на среща на Свилен Нейков с шейх Сауд бин Абдулрахман ал Тани, генерален секретар на Катарския олимпийски комитет.

Спортният министър разгледа модерната база на академия "Аспайър" в Доха. "Имате уникални условия и с малко повече подготовка сте основен кандидат за домакинство на Олимпийските игри през 2024 година", обърна се Нейков към шейх Сауд бин Абдулрахман ал Тани, предаде БГНЕС.

Домакинът изрази желание за провеждане на съвместни подготвителни лагери и обособяването на работни групи, в които нашите специалисти да предадат опита си на катарските. Шейхът и министърът се обединиха около идеята за лагери на разменни начала – през лятото, когато температурите в Катар достигат 50 градуса – на Белмекен, а през зимата – в Доха, където е около 25-30 градуса.

Нейков: За провала на Олимпиадата са виновни федерациите

Когато имаме някакви първенства - европейски, световни, очакванията ни са големи, каза в сутрешния блок на ТВ7 министърът на физическ...

Обсъдена бе възможността за сътрудничество между Национална спортна академия "Васил Левски" и катарската академия "Аспайър", която да праща възпитаниците си на обучение у нас. Свилен Нейков покани шейх Сауд бин Абдулрахман ал Тани в България, за да се обсъдят идеите на експертно ниво и да се подпише договор за сътрудничество. Шейхът обеща да осъществи визита в началото на следващата година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com