Стефанова загуби мача за световната титла

10982
Стефанова загуби мача за световната титла

Антоанета Стефанова не успя да се пребори за световната титла при жените след като загуби в нокаут фазата на мача срещу Ана Ушенина с 0,5:1,5 точки.

Нашето момиче падна с черните фигури след като започна лошо втората партия от днешния ден и в крайна сметка не взе най-доброто решение при играта с офицера, който държеше белия диагонал. В крайна сметка Ети се предаде на 94-ия ход, при позиция на белите с две пешки, топ и цар за изкарване на дама, докато черните бяха останали само с един топ и цар.

Реми между Стефанова и Ушенина в първия блиц

Антоанета Стефанова не успя да вземе преднина в нокаут формата на мача за световната титла по шахмат при жените и завърши реми.

Ети Стефанова се върна в битката за титлата

Гросмайстор Антоанета Стефанова успя да се спаси в последния момент и да спечели четвъртата партия от мача за световната титла по шахма...

Стефанова игра с белите фигури и имаше предимство, но в крайна сметка на 89-ия ход трябваше да приеме равенството. Тогава на дъската белите останаха с цар и два офицера, а черните - с цар и офицер на белия диагонал.

Блиц форматът се провежда по следния регламент - първите две партии са с по 25 минути време за игра за всеки гросмайстор на партия. Ако те бяха завършили наравно, следваха две партии с време от по 10 минути за всеки гросмайстор. Ако и там имаше равенство, следваха две по 5 минути. Ако и след това имаше равенство, се играе една партия - "внезапна смърт". В нея гросмайсторът с белите фигури има 6 минути, а този с черните - 5 минути. Ако тя беше реми, гросмайсторът с черните фигури печели.

Информацията е обновена към 13:47.

Автор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com