Тотнъм съкруши Манчестър Сити

5371
Тотнъм съкруши Манчестър Сити

В изключително атрактивен мач от поредния кръг на Премиершип отборът на "Тотнъм" успя да победи с 3:1 "Манчестър Сити" на своя стадион и по този начин запази шансовете си за участие в Шампионската лига, като реално съвсем гарантира титлата на "Манчестър Юнайтед" през тази година.

Домакините започнаха устремно мача, окрилени от присъствието на Гарет Бейл, но още в 5-тата минута бяха попарени. Тогава Карлос Тевес много хитро пусна топката от фланга на влизащия в наказателното поле Джеймс Милнър, който веднага центрира за Самир Насри и французинът намери долния десен ъгъл на Уго Йорис – 0:1.

Манчестър Сити ужили Манчестър Юнайтед

"Манчестър Сити" няма да защити титлата си в Англия, но отказа да я даде на сребърен поднос на "Манчестър Юнайтед". В голямото дерби на...

Голът стресна „Тотнъм” и в следващите минути „шпорите” изобщо не можеха да намерят темпо в играта си. Чак към 20-тата минута дойде първата по-сериозна възможност за тях – перфектен пас на Муса Дембеле изведе много активния Кайл Уокър сам срещу Джо Харт, но Харт излезе навреме и спря десния бек на „Тотнъм”.

„Сити” обаче все още бяха по-опасният и мъдър отбор и в 27-та минута Самир Насри по чудо не вкара втори гол, когато беше изведен сам срещу Йорис, но френският вратар успя да подложи ръка и да избие.

До края на полувремето действащият шампион на Англия на няколко пъти направи добри контраатаки, но Ян Вертонген и Майкъл Доусън успяаха да спрат Един Джеко и Карлос Тевес преди нещата да станат неприятни за Йорис. В атака обаче „Тотнъм” не успяваше да направи абсолютно нищо.

Второто полувреме започна с по-активна игра на „Тотнъм”, но атаката беше все така ялова – много тичане, малко резултат. Голямото разочарование беше Бейл, но все пак беше нормално след това отсъствие той да не е в максимално добра кондиция.

Англия остана само с един отбор в Лига Европа

Късно снощи станаха ясни имената на четирите отбора, които отиват на полуфинал във втория по сила европейски клубен турнир Лига Европа....

Въпреки слабата игра в атака, чак в 69-тата минута Андре-Вилаш Бояш се реши да пусне Джермейн Дефо. И неговото влизане веднага се отрази – в 73-тата минута Гарет Бейл с фантастичен пас с външен фалц с левия крак от десния фланг, при това с едно докосване, намери на далечната греда Клинт Демпси, който с шпагат на празна врата изравни – 1:1.

В 79-тата минута „Тотнъм” направи пълен обрат след гол на Дефо. Той получи топката на скорост по десния фланг, влезе в наказателното поле и стреля фалцово покрай Венсан Компани в далечния ъгъл на Харт – 2:1. При удара топката рикошира и в ръката на защитника на „Сити”, но това не помогна на Джо Харт.

Кошмарът за „Сити” стана пълен само две минути по-късно след нова скоростна атака на „Тотнъм”. При нея Емануел Адебайор изведе по десния фланг Гарет Бейл на скорост сам срещу Харт и уелсецът прехвърли вратаря на гостите с финно копване – 3:1.

Този светкавичен удар на „Тотнъм” логично сломи „Манчестър Сити” и до края на мача освен един пряк свободен удар „гражданите” реално нямаха положение.

Италианска класика и английски дуели - футболната неделя в Actualno.com

Футболна неделя – смисълът на тези думи никога не е бил толкова изпълнен със съдържание, колкото днес. Защото дербитата в „...

Така „шпорите” взеха много важна победа в битката за топ 4 и са вече с равни точки с „Челси” на четвъртото място – по 61, но сините излизат след половин час срещу „Ливърпул”. „Арсенал” е на трето място с 63 точки, а следващата седмица приема „Манчестър Юнайтед".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com