В Лондон започнаха да загряват за Олимпийските игри

4766
В Лондон започнаха да загряват за Олимпийските игри
Днес започна двудневно антитерористично учение във връзка с подготовката за предстоящата олимпиада

Хиляди служители на британските ведомства за спешна и аварийна помощ, както и на правителството, започнаха днес двудневни учения в Лондон, имитиращи преодоляване на последиците от мащабна терористична атака по време на Олимпийските игри, които предстоят това лято в британската столица, предаде Ройтерс.

Доброволци излизаха от станция на лондонското метро, като някои от тях кашляха, други бяха облени с изкуствена кръв, а трети - изнасяни на носилки, докато полицейските и спешните служби действаха наоколо.

Революция. Катарците пускат жени на олимпиадата!

Спортистки от Катар за първи път ще участват в олимпийски игри. Новината за участие на жени от Катар на летните олимпийски игри в Лондо...

Сцените от учението напомняха на трагичните събития от юли 2005 г., когато атентатори самоубийци взривиха три бомби в метрото и една в автобус, като убиха 52 души и раниха стотици.

Ученията на неизползваната метростанция "Олдуич" в центъра на Лондон обхващаха над 2500 души от спешните служби, правителството и други агенции, за да бъдат проверени възможностите им след въображаема бомбена атака дълбоко под земята. Това са най-големите такива учения след атентатите в Лондон през 2005 г.

Журналисти и минувачи можеха днес да видят как "пострадали" от нападението биват изнасяни на повърхността, където им се оказва медицинска помощ или са разпитвани. Същевременно пожарникари с противогази и екипи от специални бойни части слизаха под земята.

Зад кулисите представители на правителството осигуряваха комуникациите и координацията между отделните агенции и олимпийските шефове за по-ефективното преодоляване на последиците от въображаемото терористично нападение. БТА

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com