В напеченото римско дерби Рома и Лацио не излъчиха победител

4601
В напеченото римско дерби Рома и Лацио не излъчиха победител

В дербито на 31-вия кръг на Серия А отборите на "Рома" и "Лацио" завършиха при равенство 1:1. Това беше първо равенство в римското дерби от 12 мача насам.

Мачът започна с натиск на „Рома”, но първото положение беше за „Лацио” – в 12-тата минута Антонио Кандрева излезе добре отдясно и стреля хубаво, но Мартен Стекеленбург изби. Минутка по-късно Ерик Ламела се измъкна от Лорик Кана и за малко не намери Миралем Пянич пред самата голлиния, но Джузепе Биава пресече.

Рома ухапа лошо летящия високо Ювентус

В голямото дерби на 25-ия кръг на Серия А отборът на "Рома" се вдигна на крака и показа пред водещата сила в Италия "Ювентус", че има с...

В 16-тата минута обаче спасение за Стекеленбург нямаше – звездата на „орлите” Ернанес си нагласи добре топката и с левия крак разстреля холандския вратар с шут в горния десен ъгъл – 0:1.

Голът стресна „Рома” и „вълците” можеха да получат втори гол след много хитър пас на Ернанес към Сенад Лулич, но ударът му по земя беше спасен с една ръка от Стекеленбург. Холандският вратар на два пъти спаси далечни удари на играчи в небесносиньо.

Едва след 30-тата минута „Рома” успя да упражни някакъв натиск, но „Лацио” се защитаваше чудесно и ограничаваше играта на Франческо Тоти, което принуждаваше „вълците” да играят с дълги подавания, а те ставаха лесна плячка на защитата на символичните гости. Чак в последната минута на полувремето Тоти успя да отправи хубав удар от дистанция, но Федерико Маркети спаси с красив плонж.

Второто полувреме започна по възможно най-неприятния начин за „Рома” – Маркиньос игра с ръка в наказателното поле, макар да се опита да я дръпне и съдията даде дузпа. Зад топката застана Ернанес, който обаче пропусна – бразилецът литна Стекеленбург, но не уцели вратата.

Милан закова по класически начин Лацио

В дерби среща от 27-ия кръг на Серия А отборът на "Милан" разби "Лацио" с 3:0 и се изкачи до заветното трето място във временното класи...

Психологически предимството вече беше за „Рома” и в 55-тата минута „вълците” стигнаха до дузпа – Миралем Пянич влезе добре в наказателното поле и принуди Ернанес да го спъне. Зад топката застана Франческо Тоти, който с премерен ъгъл в долния десен ъгъл на Маркети изравни – 1:1.

Десетина минутки след изравнителния гол „Рома” пропусна страхотен шанс – шут на Тоти от фаул едвам беше спасен от Маркети, а притичалият Алесандро Флоренци на два пъти пропусна да направи добавка благодарение на храбрите намеси на вратаря на „Лацио”.

В 68-та минута положението на „Лацио” стана много тежко – Джузепе Биава извърши фаул за жълт картон, а той му беше втори и „орлите” останаха с човек по-малко.

В 79-тата минута "Рома" изтърва повече от златен шанс - фалцово центриране на Франческо Тоти от корнер прехвърли Маркети и от половин метър на празна врата Ерик Ламела прати топката с глава в облаците.

Четири минути преди края на редовното време "Рома" получи право да изпълни пряк свободен удар, но отново Маркети спаси силния удар по земя на Тоти. Това се оказа и последното по-опасно положение в мача, като в крайна сметка нито "орлите", нито "вълците" могат да са особено доволни. "Лацио" все пак вече е на пета позиция в Серия А, с 51 точки, като изпреварва с 1 точка "Интер" и е на 1 точка зад "Фиорентина".

Лацио и Интер с издънки в битката за третото място в Серия А

Отборът на Фиорентина взе много ценна победа като гост на пряк конкурент в борбата за топ 3 в италианското първенств - "Лацио", като д...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com