Рома ухапа лошо летящия високо Ювентус

6757

В голямото дерби на 25-ия кръг на Серия А отборът на "Рома" се вдигна на крака и показа пред водещата сила в Италия "Ювентус", че има сили да се мери с най-добрите и че с Франческо Тоти начело римляните няма от кого да се страхуват, особено на своя стадион.

Първото полувреме на сблъсъка премина в голяма битка и надлъгване, със само едно чисто положение, при това от пряк свободен удар. То беше дело на „Ювентус” и Андреа Пирло, който майсторски насочи топката в долния ляв ъгъл на Стекеленбург, но холандският вратар с пълно разтягане изби с лявата си ръка.

Ювентус показа кой е господарят в Италия

В първи мач от 24-ия кръг на Серия А шампионите от "Ювнетус" надделяха без особени проблеми над "Фиорентина" с 2:0 и по този начин пока...

Като цяло правеше впечатление хаотичната игра и на двата отбора, особено на „Рома” в защита. Темпото обаче не беше толкова бързо и „вълците” постепенно влязоха в час. Затова помогна и едно единоборство след половин час игра, в което Франческо Тоти ритна в коляното Пирло и до края на частта основният мотор на Юве определено излезе от релси и сбърка няколко паса поред.

В началото на второто полувреме двата отбора явно се сетиха, че имат двете най-добри нападения в Серия А през този сезон и за две минути се откриха две хубави положения и пред двете врати. Първо Пабло Освалдо с шпагат стигна един пас на Тоти, но не успя да свие топката добре. После Мирко Вучинич получи удобна топка от Пол Погба на дъгата на наказателното поле, но ударът от воле на черногореца мина точно до гредата на плонжиралия отчаяно Стекеленбург.

Сигналът за атака беше даден и в следващите минути положенията се заредиха. Торосидис беше спрян в последния момент от Бардзали след чудесен 40-метров пас на Тоти. На другата врата Алесандро Матри беше изведен по диагонал от Стекеленбург, но холанедцът застана добре и спаси. Последва много хубаво центриране към Освалдо пред вратата на Джанлуиджи Буфон и нападателят на „Рома” стреля с глава, но Буфон спаси.

В 58-та минута обаче спасение нямаше – „Рома” изпълни пряк свободен удар, топката  беше отбита фронтално извън наказателното поле, а там Принца на Рим Франческо Тоти я посрещна и със зверски шут в горния десен ъгъл скъса мрежата зад Буфон – 1:0.

Женско царство в "Лаком за гол"

Женска доминация – така накратко може да се опише положението в любимата игра на Actualno.com „Лаком за гол” след изи...

Голът отвори тотално мача, като в минутите след попадението „Рома” на два пъти можеше да вкара, но в последния момент римляните бъркаха преди завършващия удар. Определено обаче за този подем немалка „заслуга” имаше треньорът на Юве Антонио Конте, който точно преди гола извади най-опасния си нападател Мирко Вучинич, на когото играта не вървеше, но все пак от него винаги може да се очаква избухване, за разлика от по-инертния Матри.

В 77-та минута Тоти центрира много опасно, Буфон изби, но право в краката на Маркиньо, който леко се забави и Стефан Лихтщайнер успя да го блокира с прецизна намеса точно преди бразилецът да вкара втори гол за „Рома”.

С приближаването на края на срещата „вълците” показаха нетипична тактическа зрялост, като с точни смени Аурелио Андреацоли напълно надхитри Конте – пускането на Майкъл Брадли и Федерико Балцарети освежиха римляните и блокира влизането на Себастиян Джовинко и Никола Анелка.

Така "Рома" върна отново интригата в Серия А, а "Ювентус" за пореден път се убеди, че когато трябва да играе повече мачове, не както през миналата година, когато "Старата госпожа" не участваше в евротурнирите, то нещата стават далеч по-трудни.

Ювентус не остави шанс на Селтик

Абсолютно никаква изненада не предложи първата осминафинална среща между шотландския шампион "Селтик" и италианския първенец "Ювентус"....

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com