Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дървената лъжица предпазва котлоните чисти

17 май 2021, 14:17 часа

Всяка една домакиня е ставала свидетел на това как за броени секунди млякото на котлона кипва и всичко около него започва да прегаря и да отделя неприятни миризми. Най-лошото е, че часове след това трябва да чисти, търка, бърше и мие съдове.

Да не говорим, че накрая съдържанието в тенджерата не може да се ползва и вечерята се превръща в мираж.

Как да спрем кипенето

Кипенето е процес на интензивно изпарение на течността, при което тя завира. Започват да се отделят балончета, които могат да излязат от тенджерата. Ако не сме в близост до котлоните, рискуваме, да се лишим от ястието, което по-рано сме решили да приготвим.

Това ВИДЕО показва защо веднага трябва да изхвърлите дървените лъжици от кухнята

Ако обаче не искате да изпадате в ситуация, в която съдържанието в съда да кипне и да полее обилно котлоните, ние ще ви издадем един малък трик, който ще ви помогне това никога да не се случва.

Дървена лъжица против кипене

Във всяко домакинство може да се открие дървена лъжица. Става въпрос за най-обикновен прибор, изработен от този материал. Няма никакви особености или специфики. Единственото условие е лъжицата да бъде с дължина, която да покрива отвора на тенджерата, поставяйки я в легнало положение върху него.

Грешките, които всяка домакиня допуска при затопляне на храната

Когато имате куп задачи за вършене и не може да си позволите да бъдете единствено около котлоните, съветваме да поставите хоризонтално една дървена лъжица върху отвора на съда и да се посветите на останалите си задължения.

Благодарение на нея млякото, ориза или каквото друго готвите, няма да кипне и да се наложи дълго след това да чистите като обезумели.

Опитайте и сме сигурни, че ще останете безкрайно доволни от този малък трик, който ще ви спести много нерви.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес