Хитри съвети за почистване на дома

10839
Хитри съвети за почистване на дома
Снимка: iStock/Guliver

В съвременното забързано ежедневие нямаме много време за почистване на дома. Налага се да се обърнем към домашна помощница или да се научим да умно почистване. Във втория случай много помагат някои хитрини и трикове за заети домакини. С тях жилището ви ще блести от чистота, без да се налага да прекарвате часове наред в търкане и бърсане.

Кухненската гъба лесно се вмирисва и цапа. За това трябва се сменя веднъж в месеца. Все пак можете да удължите живота ѝ, като я сложите в микровълнова печка за 2 минути. Този процес ще елиминира бактериите по нея.

Как да изчистим петната по печката с малки трикове

Кухнята е като визитна картичка на дома. Чистотата в нея е показател за това колко прилежни са обитателите на дома. Най-важният елемент...

За да удължите живота на телената гъба и отново да я почистите от бактерии, можете да кипнете вода и да я пуснете вътре за 2-3 минути.

За да запазите чистотата на керамичната мивка, можете да я почиствате, като я търкате с гъба и сода бикарбонат. Оставете да подейства така 15 минути и изплакнете с гореща вода.

Металните мивки добиват изключителен блясък, а петната от сапун и варовик се отстраняват по-лесно, с помощта на концентриран ябълков оцет. Само трябва да напоите гъба в киселината и да изтъркате проблемните зони. Нека постои така няколко минути и изплакнете. Ябълков оцет можете да използвате също така за дезинфекция на кухненските плодове и шкафове.

Каната за вода също придобива драматичен вид отвътре заради замърсявания и варовик. Справете се с проблема, като изсипете в уреда 4 пакетчета лимонена киселина. Напълнете с вода и включете уреда, само че с отворен капак. Нека поври така 2-3 минути. След това не бързайте да изливате течността. Оставете да постои така 1 час. Натъркайте старателно с гъба замърсяванията и измийте добре.

Лесно почистване на ютията без препарати

Ютията е верен помощник на всяка добра домакиня, но често пъти добива трагичен вид след прекалена употреба или злополучно гладене на др...

Омръзна ли ви пералнята машина да мирише лошо? За да се справите с проблема, един път месечно наливайте вътре 2 чаши с оцет и я пуснете да работи на празен цикъл. Така ще се почисти, дезинфекцира и освежи. За да запазите ефекта по-дълго, винаги отваряйте вратичката на уреда след пране, както и отделението за прах и омекотител. Иначе има риск да се появи мухъл.

Добрата домакиня винаги поддържа чисти фугите между плочките у дома. Това не е лека задача, но с един малък трик става по-лесно. Вземете стара и груба четка и напоете с обезмаслител. Натъркайте с препарата фугите и изчакайте 15 минути, след което избършете с гъба. Фугите стават като нови, а плочките светват.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Тази билка помага за ускоряване на регенерацията на нервите

7 храни, които понижават високия холестерол

Необичайни симптоми, които показват, че страдате от сезоннa алергия

Как е правилно да пиете водата, ако искате да отслабнете?

Учени: 18 лесни тайни за по-добър сън, които да изпробвате още днес

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Има ли дневна доза захар, която да не преминаваме?

Каква дневна доза калций е полезна за нашия организъм?

Какво първо да направим при разтегнат мускул

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com