Да се качиш на главата на мандатоносителя!

51088
Да се качиш на главата на мандатоносителя!
Снимка: БГНЕС

То бива, бива толерантност, но чак пък толкова - и на Христос не е угодна. Или някои се мислят за нещо повече от Спасителя. Като например така наречените Реформатори!

Онзи ден Борисов - спомняте си - разказа пред журналистите как Радан го пратил за зелен хайвер - чакай, ще ти се обадя, казал му по телефона шефът на ДСБ, когато мандатоносителят го потърсил, както сам каза, за да си уеднаквят позицията за КТБ пред Временната бюджетна комисия на Народното събрание на другия ден. Кунева я нямало наоколо и Радан не можел да се изкаже сам! Чудесно, само дето не си спазил обещанието и не се обадил - не само до края на вечерта, а и на следващия ден! Кунева ли много се губи или в Реформаторският блок миш-машът е толкова поголовен, че никой там не знае откъде, аджеба, трябва да се започне, и докъде, аджеба, може да се стигне!

Преговорите за правителство потънаха в зоната на здрача

Преговорите за съставяне на правителство и изработване на програма, по която да работи то, потънаха в зоната на здрача. Без обяснения и...

И тук се пита човек - тоя Борисов чува ли се какви ги говори, вижда ли се какви ги върши, вместо Раданчо да преспи на дувара на къщата му в Банкя и сутринта да чака да стане 9, за да го приеме Борисов - мандатоносителят, за да си "уеднаквят позициите за КТБ"?! Доникъде няма да я докараш така, Борисов. Вярно е, че отвсякъде те атакуват, че си бил уж едноличен собственик на партия ГЕРБ, че не търпиш други мнения и тероризираш подчинените си в партията, но пък да правиш чак толкова реверанси, само и само да покажеш диалогичност и добронамереност, си е направо прекалено! И съвсем не подхожда на партията-мандатоносител, която е избягала напред в предпочитанията на избирателите - специално на Реформаторския блок - цели четири пъти! Такова е съотношението между 32% предпочитания на изборите за ГЕРБ и 8,8% предпочитания за Радан Кънев и сие!

Диалогичност - супер звучи, но как ти звучи, например, подигравка с търпението, твоето, и с търпението на тези милион и сто хиляди, които гласуваха за ГЕРБ?!

Думичката е само една - нахалство! Което не би било кой знае колко лошо, ако не беше симптом за последващи, вече като коалиционни партньори, капризи и извращения! ГЕРБ не трябва да се плаши, че Радан Кънев и сие ще се отметнат и правителството на малцинството няма да се случи. Точно обратното, петте малки партии в Блока отлично съзнават, че 8,8%, разделени на пет, означават по процент и малко за всяка от тях! Отлично съзнават и друго - че на които и да са следващи избори, било като коалиция, било поотделно, тези извивачи на ръце просто ще гледат парламента през крив макарон! Адвокатчето от Варна без нито едно спечелено дело Радан Кънев ще се върне към професията и ще продължи да дерзае, а Кунева, Лукарски, Корман, и кой беше другият - ще разказват след години на внуците си колко близо са били до управлението на държавата, но проклетията на петия им коалиционен партньор ги е лишил от тази престижна подробност в биографиите им!

Понеже напоследък реформаторските тролчета много се гневят, нека им припомним само три от предателствата, които като премиер извърши техният предводител в сянка Иван Костов: 1) Този човек трябва да отговори най-после на въпроса къде изчезнаха 30 млрд. лева от общо 33-те получени по време на мръсната приватизация по неговото премиерско време; 2) Костов беше човекът-министър-председател, който започна имитация на пенсионна реформа, от която единственият хаир, който се видя, бе, че намали пенсиите на т. нар. стари пенсионери, заварено положение, наполовина - още го кълнат - тези, които оживяха, до девето коляно; 3) Една от първите му задачи като премиер бе да узакони абсолютно незаконната осигурителна сума за пенсия да е 100 лева, независимо каква заплата получава работещият - както той се бе изразил, "за да живне бизнесът"! Е, живна, само дето сега половината пенсионери са с пенсия от 150-200 лева и, стане ли дума за Костов, все майка му им е на устата! Дълго и занапред ще бъде така, защото въпросното Костовото неписано правило продължава да действа, след като Царя го облече в закон! Бизнесът живна, но пенсионерите линеят! И нека всеки, който в този момент псува старите хора, знае, че ругае майка си и баща си, и че ако има късмет, някога и той ще стане пенсионер! Само ако има късмет, обаче!

Кунева: Властово разпределение с ГЕРБ 1:4 е справедливо

ГЕРБ не са направили предложение представителят на Реформаторския блок Радан Кънев да стане премиер по официалния ред. Това обясни Мегл...

Но да се върнем на правителството. Ще го има - с Радан или без Радан, даже вече го има, поради всичките по-горе изложени причини, въпросът е колко ще изкара - и то не поради опозиционните напъни на БСП и другите, а поради вътрешни противоречия. Заради глезотиите и прищевките на малките братчета във властта. Чу се и друга зашеметяваща ужасия - можело и правителство, начело с Радан!

Тая държава наистина трябва да я затворим, Господи!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com