Данчо Лазаров да си стяга багажа

9713
Данчо Лазаров да си стяга багажа

С половината си резерви българският национален отбор по волейбол унижи Германия с три на едно, по-малко от месец след скандалната загуба от същите тези германци, поставила началото на най-грандиозния скандал в българския волейбол.

Накратко: Федерацията, начело с инж. Данчо Лазаров, под съпровода на бившата волейболна звезда Любо Ганев, реши да изгони треньора работохолик Радо Стойчев, дни преди началото на Световната лига и решаващата втора квалификация за Олимпиадата в Лондон.

Героите у дома. Готови за похода към Лондон

Българският национален отбор по волейбол се прибра у дома. Лъвовете кацнаха в София след добро представяне в Световната лига във Франк...

Малоумно и хазартно решение, което би могло да се допусне само с обяснението, че зад него стоят много пари. Драмата по-нататък се разви мълниеносно, След натиск от премиера да остане, Стойчев постави условието председателят на федерацията Лазаров да се махне, за да не пречи. И още преди да има развръзка заведе отбора в Германия на Световна лига. В неделя Радо и момчетата му унижиха по същия начин същата тази Германия и същите тези германци на тяхна земя и пред тяхна публика, измиха срама от челата и направиха искането на треньора още по логично и оправдано.

Пътник ли е Данчо Лазаров? Няма начин, трябва да си иде, за да остане Радо Стойчев, който е крещяща необходимост за отбора. Неделният триумф на волейболистите ни за пореден път показа, че благодарение на тези двуметрови момчета, има в България едно професионално поприще, което не отстъпва и на най-големите и най-развитите държави на света. В случая - на Германия. Къде е Германия и къде е България.

Дали по БВП на глава от населението можем да се мерим с тях, дали по минимална, средна и т.н. заплата можем да се мерим с тях, дали по стандарт на живот, или по покупателна възможност... Включително и по магистрали след време няма да можем да се мерим. Няма житейски и човешки показател, по който да не се намираме на светлинни години от най-силната европейска икономика, която е и пета в света.

Единствено "перо", по което ги бием, е волейболът, при това трайно, безотказно, и не от вчера! Няма друг "бранш", който да може да се похвали с такава доминация.

ВЕНДЕТА!

Изключително сладък реванш насред Германия взеха българските лъвове. Националният ни отбор по волейбол разби домакините от Бундестима ...

Волейболната централа се бави и изчаква, изчаква и Данчо Лазаров. А може би сега, след големия и назидателен успех срещу Германия, волейболните чиновници ще имат наглостта да припишат този резултат на себе си. Истината е, че той дойде не поради тях, а въпреки тях.

И като стана дума за федерации - волейболната не е единствената. Малък брой спортисти гарантират меките кресла на два и три пъти повече чиновници, чиято главна грижа е да крънкат още и още пари от бюджета. Под прикритието на постиженията им, чиновници с зъби и нокти се борят за заплатите си. И само светъл лъч е днес, в началото на ХХI век, примерът на ентусиастите от клубове и федерации от началото на ХХ век, работили доброволно и без заплащане в името на каузата спорт.

В края на отминалата седмица до нас дойде и друга радост. Ден преди волейболистите, и футболистите ни натриха носа на европейска и световна сила. Насред Амстердам, пред 50 хиляди оранжеви лалета, подновените ни национали като на шега натупаха холандците, барабар с многомилионните им звезди.

Опазил ни Бог, това да е намек, че както умеем да пазим вратата си суха, така ще умеем да пазим и шенгенската граница суха. Когато набитата Холандия благоволи да ни разреши, разбира се!

Пребихме Португалия

Лъвчетата от националния отбор по волейбол смазаха селекцията на Португалия с безапелационното 3:0. В срещата от предварителна група &...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com