Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новото предаване за алтернативна музика ZVUK вече е тук!

17 май 2024, 17:17 часа • 1147 прочитания

Онлайн предаването ZVUK стартира официално днес, 17 май, в платформите за аудио стрийминг и на сайта и социалните мрежи на независимото обединение на алтернативни артисти Projector Plus, но живее идейно в главите на екипа от години. Звук има във всяка въздишка, във всяка песен, във всеки повей на промяната, а във всяка нота има неразказана история. ZVUK е новото аудио пространство, когато информацията в мейнстрийм каналите не е достатъчна за любопитните. Чуй алтернативата.

Първият епизод на ZVUK е с премиера на 17 май и представя Fenne Kuppens - мистичната вокалистка на Whispering Sons, белгийската мрачна пънк банда, която идва за концерт в София на 21 май по покана на Fest Team в клуб Строежа. В него Fenne говори за смелостта да си инди артист, за новия албум на Whispering Sons и колко по-важно от лайковете в интернет е това да се гордееш с изкуството си.

Още: Кольо Гилъна пред Actualno: В днешния свят няма място за бунтарството, което имахме ние

Още за ZVUK

ZVUK насочва прожектора към избрани инди герои от всички кътчета на музикалната сцена по света и у нас. От артистите и музикантите на сцената, през концертните фотографи и режисьорите на клиповете, заетите в бекстейджа и отдадените на независимата сцена агенти, до организатори на концерти и още много други, ZVUK пуска в ушите на слушателите си гласовете, които създават, работят, кипят и се раздават за алтернативната музика.

ZVUK поставя алтернативата на фокус и предлага аудио съдържание, пълно със смислени разговори, където добрата музика има значение, а отговорите са на правилните въпроси.

"С всеки епизод се надяваме не само да покажем на слушателите на нашия ZVUK страхотна музика, но и да създадем дискусии на социалните теми, които формират нашия свят и от които музиката много често се вдъхновява", споделя Моника Бояджиева, водещ на алтернативното предаване. Моника завършва Американския университет в Благоевград през 2023 г. с две специалности - журналистика и кино. Още в студентските си години тя води радиопредаване за алтернативна българска музика в АУРА, а дипломната си работа превръща в принт списание на същата тема.

Чуй алтернативата със ZVUK - нов епизод очаквайте на всеки две седмици. Защото добрата музика има значение.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес