Гърция отложи своите мерки за реформи

3216
Гърция отложи своите мерки за реформи

Гърция отложи своите мерки за реформи, искани от международните кредитори, тъй като не всички проблеми са решени, съобщи гръцкото министерство на финансите, предаде БГНЕС.

Постигнат е голям напредък във всички области. Тъй като има много въпроси за решаване, някои технически дискусии останаха отворени, каза пред журналисти гръцкият министър на финансите Янис Стурнарас. Той уточни, че те ще бъдат разрешени при завръщането на мисията за тримесечния одит в края на месеца или в началото на април. Министърът уточни, че представителите на тройката международни кредитори - ЕК, ЕЦБ и МВФ трябва да отпътуват от страната днес.

"Близо сме до решение във всички области", добави той. "Те ще се върнат след няколко дни за подновяване на дискусиите. Тристранната делегация е в Атина от една седмица за тримесечен одит в рамките на финансовата помощ, отпусната на свръхзадлъжнялата Гърция. Тя трябва да изготви предварителен доклад за отпускането в края на месеца на нов транш от 2.8 млрд. евро международни заеми.

Тройката кредитори искат конкретни мерки за изпълнението на поставената цел - съкращаване на общо 150 000 работни места до края на 2015 г. , ускоряване на приватизационните сделки, рекапитализация на четири от основните гръцки банки. От своя страна гръцката страна иска да понижи ДДС върху ресторантьорската дейност, считайки, че наложеното увеличение до 23% е контрапродуктивно в една туристическа страна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com