Bank of America се споразумя за $11,6 млрд.

6995
Bank of America се споразумя за $11,6 млрд.

Bank of America e приела споразумение за 11,6 милиарда долара, за да уреди спор за рискови ипотечни заеми, продадени преди кризата на Fannie Mae, с които полудържавната компания за ипотечно рефинансиране се счита за излъгана, съобщи БГНЕС.

Заемите, били предоставени между 1 януари 2000 и 31 декември 2008 г. Въз основа на споразумението 3,55 милиарда долара ще бъдат изплатени директно на Fannie Mae, а 6,75 милиарда долара ще бъдат заделени за откупуването на 30 000 заема, които може да не бъдат обслужени и да предизвикат бъдещи загуби за Fannie Mae. Други 1,3 милиарда долара ще бъдат предоставени за следенето на тези заеми.

Рекордна глоба от $1,92 млрд. за пране на нарко пари

Британската банка HSBC обяви, че ще плати рекордната глоба от 1,92 милиарда долара (1,5 милиарда евро), за да се прекрати разследваният...

"Благодарение на това споразумение сумата на исковете за откупуване на заеми към Fannie Mae значително ще намалее през първото тримесечие на 2013 г.", се уточнява в комюникето.

Организацията за ипотечно рефинансиране твърдеше, че Bank of America я е подвела относно качеството на заемите, които е откупила в самото начало на кризата и които й причиниха колосални загуби.

Редактор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com