Кризата направи гърците по-пестеливи по празниците

2828
Кризата направи гърците по-пестеливи по празниците

Дълговата криза е накарала гърците да бъдат по-пестеливи по време на празниците, предаде РБК. Много семейства са решили да спестят пари за празничната вечеря, а други са решили да се откажат от подаръците.

Търговците изчисляват своите загуби и посочват, че сезонът на коледните разпродажби през 2011 година е бил най-лошият за последните 10 години. Оборотите са били с около 30% по-ниски в сравнение с 2010 година.

ЕК прогнозира, че 2012 година ще бъде пета поредна година на рецесия за Гърция. Очаква се безработицата в Гърция да продължи да се увеличава, като всеки пети жител на страната може да остане без работа.

В същото време гръцки фармацевти и лекари започнаха седмица на стачни действия срещу мерките за съкращаване на държавни разходи и реформи за либерализация, предава АФП. Мерките са цел на правителството на задлъжнялата страна.

По-голямата част от фармацевтите в страната няма да работят до вторник, противопоставяйки се на опита на държавата да намали възможностите им за печалба до 15 %, от по-ранните 18 %. Целта е да се помогне на проблемните гръцки фондове за социална сигурност.

Държавните болници ще приемат само спешни случаи до вторник, за да окажат натиск на правителството да се откаже от плановете си за допълнителни съкращения на заплатата. Мярката е част от настоящото намаляване на заплати в раздутия гръцки публичен сектор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com