САЩ и Франция готови за удар срещу Сирия, Германия и Великобритания са против

18100
САЩ и Франция готови за удар срещу Сирия, Германия и Великобритания са против

Решението на Великобритания да не се включи във военен удар срещу Сирия едва ли ще повлияе решително на САЩ по въпроса, коментират различни експерти в големите международни медии.

Няколко часа след решението на британския парламент Вашингтон реално заяви, че няма да се откаже от действия в Сирия.
Франция също изглежда твърдо решена да се изправи срещу режима Башар Асад - Париж и днес отново изрази намерението си да вземе участие при една бъдеща военна намеса, пише Агенция "Фокус". Пред пресата президентът Франсоа Оланд заяви, че вотът на британския парламент не променя с нищо позицията на Париж, който иска „твърдо и реципрочно” действие срещу Дамаск заради химическата атака на 21 август. Оланд допълни, че военен удар срещу Сирия може да бъде извършен преди следващата сряда, когато френският парламент ще се събере на извънредно заседание за Сирия. Така, с решимостта си за действие срещу Дамаск, за първи път в съвременната история Париж зае позицията на основен американски съюзник.

Сериозен провал за западната дипломация

Долната камара на британския парламент отхвърли принципното одобрение за военна намеса на Лондон в Сирия. За западната дипломация това...

През деня стана ясно също, че Германия не планира участие в удари по Сирия, а Белгия подкрепя решението на британския парламент. Рим предупреди, че военната намеса без мандат от ООН може да превърне сирийската война в глобален конфликт. Наяве излезе и липсата на единна позиция в ЕС относно ситуацията в Сирия. От своя страна Москва, която остава основен съюзник на Дамаск, приветства отказа на британските депутати да одобрят участието на страната им във военна операция срещу Сирия.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com