САЩ: Няма да има подялба на Косово

3655
САЩ: Няма да има подялба на Косово

Американският заместник помощник държавен секретар Филип Рийкър заяви, че не може да има подялба на Косово, нито пък промяна на границите, добавяйки, че всички косовски сърби ще бъдат интегрирани в институциите на Косово, пише днес онлайн изданието на македонския "Дневник", предаде КРОСС.

"Не може да има промени на границите, нито разделение, нито размяна на територии в региона. Сърбите от южната част на Косово ще се интегрират, защото те са граждани на свободно и демократично Косово. И сърбите от Севера ще се интегрират в косовските институции", смята Рийкър.

Коментирайки протеста, организиран преди два дни от косоварското националистическо движение "Самоопределение", той подчерта, че нито една политическа партия няма право да изземва закона в свои ръце.

В момента Рийкър е на обиколка в страните от Западните Балкани, където ще има срещи с политическите лидери и представители на неправителствения сектор. Според източници от Белия дом до 26 януари той трябва да посети Прищина, Белград, Анкара и Виена.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com