Заложническата драма в Инголщад приключи без жертви

5326
Заложническата драма в Инголщад приключи без жертви

Заложническа драма в германския град Инголщад – мъж взе за заложници няколко души в сградата на кметството на града, където днес трябваше да има официално посещение на германския канцлер Ангела Меркел, предаде „Дейли Мейл”.

За щастие драмата приключи с освобождаването на двамата заложници, а похитителят беше ранен. Мъжът първоначално взе четирима заложници тази сутрин, но освободи една жена почти веднага, а след това още една пет часа по-късно. Втората заложничка била един от заместник кметовете на града. Последните двама заложници бяха мъж и жена - последната е служителка в общината, която от известно време била преследвана от похитителя, информира БГНЕС.

Заложническа драма в Луизиана - трима убити

Полицията в град Сейнт Джоузеф, щата Луизиана, застреля въоръжен мъж, взел за заложници трима служители на банка. 20-годишният Фуед А...

Според германските медии има две версии. Първата е за любовна история – 24-годишният мъж е имал връзка със служителка на кметството, която обаче е прекратила отношенията им, но той не я е оставял намира. Друга версия пък сочи, че става въпрос за мъж с психични отклонения, който е заплашвал общински служителки от известно време, тъй като е искал да му предоставят жилище.

Заради драмата Меркел и премиерът на Бавария Хорст Зеехофер отложиха предизборна среща в Инголщат. Няма информация престъплението да е свързано с посещението на Меркел.

В Германия на 22 септември ще се състоят парламентарни избори, а баварците ще гласуват за местен парламент седмица по-рано.

Снимка: Архив

Без жертви в заложническата драма в "Дойче банк"

След многочасови преговори с полицията и психолози похитителят, барикадирал се в берлински клон на "Дойче банк", пусна човекът, който б...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com