1/4-финалът на Холандия е подарък от Мексико, отсече Марадона

7129
1/4-финалът на Холандия е подарък от Мексико, отсече Марадона
Снимка: Getty Images / Guliver

Холандия ще играе четвъртфинал на световното първенство благодарение на подаръка, който Мексико им направи. Това заяви аржентинската легенда Диего Марадона в предаването "Де Сурда" по венецуелската телевизия "Телесур".

"Мексиканците контролираха изцяло мача, а холандците бяха налели гипса, докато в последните минути тимът на Мигел Ерера не им направи подарък", отсече дон Диего.

Кройф: Гледам играта на Холандия със затворени очи

Легендата на холандския футбол Йохан Кройф не спести критики към селекционера на "лалетата" Луис ван Гаал заради стила на игра, който п...

Както е известно, "ацтеките" поведоха на Холандия с 1:0 с гол на Джовани дос Сантос. След това нападателят бе сменен, Мексико заигра защитно, а "лалетата" съумяха да вкарат два гола в добавените минути на мача, които предрешиха срещата.

Именно смяната на Дос Сантос Марадона посочи като основната грешка на селекционера Мигел Ерера.

Холандия губи важен играч за четвъртфинала

Холандският полузащитник Найджъл де Йонг е с контузия в слабините след мача с Мексико (2:1) и е под въпрос за четвъртфиналния мач на Х...

"Той беше единственият, който създаваше трудности на холандската отбрана. Футболистите на Мексико бяха много добре подготвени за мача. Те пресираха добре, затваряха пространствата и бяха компактни в защита. Влизането на Клаас Ян Хунтелаар промени нещата. Той беше оставян свободен прекалено често и това се оказа решаващо", категоричен е аржентинската легенда.

Резервата Хунтелаар асистира на Уесли Снайдер за изравнителния гол. В добавеното време нападателят на Шалке 04 реализира дадената от съдията дузпа за крайното 2:1.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com