Златко Янков: Клинсман ще удари Германия

9979
Златко Янков: Клинсман ще удари Германия

Впечатлен от представянето на Съединените американски щати е легендарният футболист на България Златко Янков. Дефанзивният халф е един от героите на световното първенство в САЩ през 1994 година. Той може да се похвали, че е опазвал гениалния нападател на германците Юрген Клинсман, който сега е селекционер на американския отбор.

"Щатите играят много добре от началото на световното. След играта, която показаха срещу Португалия, всичко може да се очаква от тях. Тимът на Клинсман може да победи всеки", заяви пред "България Днес" Златко Янков.

Тим Хауърд: Португалия ни вкара два гола от нищото

Националният вратар на САЩ Тим Хауърд показа завидно самочувствие след равенството с Португалия 2:2, като заяви, че мачът е бил много л...

"Португалците определено не заслужаваха да изравнят. Не ги виждам докъде може да стигнат с подобно слабо представяне. Голямата им звезда Кристиано Роналдо явно има проблеми. Пред него не се откриват никакви пространства. Беше добре пазен от американците, които не го оставиха нито веднъж да тръгне на скорост, където е силата му. Отборът на САЩ разполага с много бързи футболисти. Дори Роналдо да излъже един защитник, то следващият го пресреща. Нищо не може да направи сам", анализира играта на иберийците Янков.

Той е категоричен, че не може да се стигне до договорка между Германия и САЩ в коравата група "G" на мондиала. Двата тима са на върха в класирането си, а в третия кръг се изправят един срещу друг. При равенство германците оглавяват групата, а тимът на Клинсман категорично остава втори. Португалия и Гана може да си стегнат куфарите независимо от развръзката на техния мач.

"Германия не влиза в договорки. Не трябва да се мисли за такива неща. А и аз си мисля, че САЩ на Клинсман спокойно може да бие германците с игра", сподели Фара, както е известен юношата на "Нефтохимик". Той си спомни за сблъсъците си срещу Юрген по време на световното първенство в САЩ през 1994-а, както и в европейските квалификации година по-късно.

"Клинсман беше отличен централен нападател. Умееше да завършва перфектно атаките и играеше чудесно с глава. Беше трудно да бъде опазен", каза Янков, който е титуляр в паметния четвъртфинал в САЩ, спечелен с 2:1. Именно той прави фамозното центриране към Лечков за победния гол, детронирал световния шампион. Янков коментира и представянето на някои от другите страни на сегашния мондиал.

Спасителят на Португалия: Трябва задължително да победим Гана

Нападателят на португалския национален отбор по футбол Силвестре Варела, който отне победата на САЩ, след като отбеляза гол в последнат...

"Гана ми направи много добро впечатление, събрали са качествени футболисти, могат да бият всеки, за малко да изненадат немците. Домакините от Бразилия засега не ме впечатляват, очакваме повече от тях. Реферите ще ги подпират до едно положение. Хърватия ми хареса. Моят фаворит за голмайстор на първенството е Карим Бензема. Засега французите стартираха ударно, но очаквам още силни игри от тях. Голямата изненада на турнира определено е Коста Рика, победила Уругвай и Италия", завърши 48-годишният Златко Янков, който в момента е старши треньор на изпадналия от "А" група Нефтохимик.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com