Целият политически отдел на в. "Коммерсант" напуска изданието

5669
Целият политически отдел на в. "Коммерсант" напуска изданието
Снимка: Принтскрийн "Коммерсант"

Специалният кореспондент на "Коммерсант" Иван Сафронов и кореспондента от отдел "Политика" Максим Иванов напускат изданието.  По думите на Сафронов журналистите напускат изданието "не по своя воля", а по решение на акционер, предявил претенции към статията "Говорителите да се правят от тези хора" - в нея се е коментирало евентуалното оттегляне на Валентина Матвиенко от поста председател на Съвета на федерацията.

Освен Иванов и Сафронов, автори на статията са и Наталия Корченков, Анастасия Мануйлова и Олег Сапожков.

Бивш полски министър критикува Германия за отношението към Русия

Бившият министър на външните работи на Полша Радослав Сикорски заяви, че в Германия не възприемат Русия като заплаха, а много германци ...

По-късно заместник-главният редактор на "Коммерсант" Глеб Черкасов съобщи, че след напускането на Сафронов и Иванов целият екип от ресор "Политика" напуска. Това са журналистите Алла Барахова, Мария-Луиза Тирмасте, Наталия Корченкова, Александра Джорджевич, Софья Самохина, Лиза Миллер, Катерина Гробман, Виктор Хамраев, Всеволод Инютин, Анна Пушкарская и самият Черкасов.

Разделихме се с журналистите, тъй като при подготовката на материала бяха нарушени редакционните стандарти на "Коммерсант", заяви за "Ведомости" генералният директор на изданието Владимир Желонкин.

Иван Сафонов коментира напускането си така: "За почти 10 години в "Коммерсант" съм писал дописки за десетки и стотици уволнения на чиновници и мениджъри на различно ниво, осветлявал съм кадрови рокади в частни компании, държавни корпорация и различни федерални ведомства. Сега дойде ред да напиша за моето уволнение."

Другият "напуснал" журналист Максим Иванов казва: "Обичам кадровите новини и предсказания. Вероятно не всички ги обичат. Усещането е странно: толкова написани текстове за избори, региони, парламент, закони... - сега точка."

Запомнящи се изказвания на Матвиенко

Журналист твърди, че е бил отвлечен и пуснат чак след като негов материал е бил свален

Двама неизвестни мъже са задържали журналиста на „Зов Нюз“ Христо Гешов и са го пуснали чак след като негов материал, касае...

Валентина Матвиенко често си позволява да бъде по-откровена. В края на 2018 година в коментар за бедността в Русия тя посъветва студентите да си купуват жилище от поне 50 км. м, вместо да живеят в общежития. Ето и някои други нейни изказвания:

"Така се подреди съдбата ми, че и в миналия, и в сегашния си живот преминах всички степени на властта."

На Марша на несъгласните хората идват, облечени в бяло, носейки бръснарски ножчета, с които се порязват и се пръскат с кръв, за да обвинят милицията в побой на демонстранти.

Нямам роднини в Санкт Петербург, които да се занимават с бизнес, освен синът ми.

Здравият човек е недоизследваният човек.

Увеличава се броят на убитите журналисти, жертвите са предимно мъже

Най-малко 80 журналисти са убити през 2018 г. заради работата си. Данните съобщи неправителствената организация "Репортери без граници"...

Смятам, че всички политически акции, митинги и други мероприятия трябва да се провеждат в такива места, които не създават проблеми".

Коя е Валентина Матвиенко

Валентина Матвиенко е родена през 1943 година в Шепетовка, Хмелницка област, Украйна. Говорител на Съвета на федерацията на Русия от 21 септември 2011 г. През 1972 г. завършва Ленинградския химико-фармацевтически институт, а през 1985 г. – Академията на обществените науки при ЦК на КПСС.

В периода 1991 – 1998 г. заема няколко дипломатически поста, включително посланик в Малта (1991 – 1995) и в Гърция (1997 – 1998).

През 1998 г. става заместник-председател на правителството на Руската федерация и остава на този пост до 2003 г. През март 2003 г. е назначена за пълномощен представител на президента на Руската федерация в Северозападния федерален окръг. През 2003 г. е избрана за губернатор на Санкт Петербург. Кандидатурата ѝ е подкрепена от партията „Единна Русия“.

Полицията в Никарагуа преби журналисти

Полицията в Никарагуа преби журналисти, събрали се на протест срещу внезапното нахлуване на органите на реда в офисите на няколко вестн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Украйна превръща леките си самолети в бомбардировачи

Русия обяви атаки срещу две болници в Киев, тече спешна евакуация (ВИДЕО)

Столтенберг: Заговорите на Русия няма да спрат подкрепата ни за Украйна

Удължиха с година евросанкциите за дестабилизиране на Молдова

Русия набира 18-годишни ученици за войната с обещанието: Сега войната е научна, не се умира лесно (ВИДЕО)

Полша и Германия обещаха да не депортират украинци с изтекли паспорти

Папата каза коя настолна игра носи "глътка свеж въздух"

Патрушев призна заплахата от разпад на Русия заради мигрантите

Под носа на Шойгу: Украинците взривиха руски хеликоптер на летище в Москва (ВИДЕО)

Фицо с опит да превземе медиите: Словашките журналисти протестират в ефир (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа