Румен Радев: Към момента правителството тиражира серийни скандали и интриги

4937
Румен Радев: Към момента правителството тиражира серийни скандали и интриги
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Към момента предсрочни избори няма да доведат до нов изборен резултат, до излъчване на ново мнозинство. Това заяви пред журналисти в Шумен президентът Румен Радев, цитиран от агенция "Фокус".

„Самите социолози не предвижват нова констатация и нови промени в създаването на устойчива алтернатива. Всички я очакваме. Моят призив е към политическите партии - всички да се обърнат към проблемите на българите. Призовах и правителството - към своите отговорности. Към момента то тиражира серийни скандали и интриги, за да очерни своите опоненти и да прикрие най-важните проблеми на обществото – корупцията и беззаконието.

Росен Плевнелиев: Румен Радев е първият български президент популист

"Румен Радев е първият български президент популист. Дори обръщението му от преди дни – изключително популистко. Не му прилича на...

Относно днешния коалиционния съвет Румен Радев посочи, че решенията са изцяло в прерогативите на управляващите. „Лично на премиера, негово е решението и негова е отговорността. За мен е важен крайният резултат, стига той да не се бави много и да занимават само с проблемите на властта“, заяви президентът. Според него пред българското общество има изключително тежки проблеми за решаване.

Помолен за коментар на думи на Росен Плевнелиев, държавният глава заяви, че всички трябва да пазим авторитета на бившия президент. „Дори когато самият той не знае как да си го опази".

Припомняме, че по-рано в ефира на bTV държавният глава Росен Плевнелиев (2012 - 2017 г.) каза, че Румен Радев е първият български президент популист. "Дори обръщението му от преди дни – изключително популистко. Не му прилича на държавен глава да поставя под въпрос основните институции на българската държава и да казва, че дори БСП не била алтернатива на сегашното управление. Дори има противоконституционност – разделя нацията", каза Плевнелиев, като подчерта, че Радев не е никакъв фактор във външнополитически план и няма доверие към него на Запад.

Румен Радев няма ресурс да започне свой политически проект, смятат анализатори

Румен Радев няма никакъв политически ресурс, за да започне свой проект, смятат анализатори. Според Румяна Коларова и Първан Симеонов то...

А иначе в словото си при откриване на академичната година в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ Радев посочи, че национализмът не трябва да бъде креслив, а проникновен. „Годините глобализация се опитваха да премахнат различията, да подчинят държавите на международните корпорации, опитаха се да унифицират нас, човеците, но бедните оставаха все така бедни, а богатите ги правеха още по-богати. Днес народите се обръщаме отново към себе си, към своята същност. Разбира се, този процес крие рискове да изпаднем в другата крайност, на краен национализъм и ксенофобия. Университетът също е средата, в която трябва да се борим с тези недъзи“, заяви Румен Радев.

Той припомни, че българският национализъм в исторически план винаги е бил просветен. „Той се е родил в ръкописите на Преславската школа тук, заживял в тъмните монашески килии, разцъфтял е във възрожденските класни стаи, затова трябва ясно да осъзнаваме, че национализмът не трябва да бъде креслив, а проникновен“, каза президентът.

Държавният глава се обърна към студентите с очакване оттук да излязат смели и отговорни граждани - с ясна гражданска позиция и с отворено сърце за България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Бивш министър на икономиката и индустрията ще води листи на ПП-ДБ

Председателят на СДС вижда ДБ, но не и ПП като опция за бъдещо управление

Депутатите заседават извънредно

"Екзакта" прогнозира голяма преднина на ГЕРБ пред ПП-ДБ

Главчев пред посланици: България ще участва активно във възстановяването на Украйна

Предизборно: По 100 лв. месечно отгоре за храна в МВР

„Левицата“ представи водачите си за двата вида избори на 9 юни

Христанов: Притеснява ме как Кирил Петков заклеймява медии за това, че са част от мафията

НСО опроверга Денков за преустановената охрана

Минчев отрича да е замесен в "Да запазим Корал"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика