Уникален протест срещу властта: Всеки със самоорганизация - който иска, да дойде

18637
Уникален протест срещу властта: Всеки със самоорганизация - който иска, да дойде
Снимка: БГНЕС

Всеки българин си има самоорганизация, дори не знам пред колко български посолства и колко души ще се съберат. С тези думи организаторът на започващия на 16 септември протест срещу сегашното управление на държавата Емил Русанов отговори на въпрос каква активност очаква за организираното от него събитие.

Протестът се организира на първо място чрез Facebook, като там събитието е озаглавено по доста впечатляващ начин: "Против геноцида на Борисов и всички управляващи мафии". На изричен въпрос към организаторите, начело с г-н Русанов, колко души ще дойдат, нямаше конкретен отговор. За сметка на това имаше уточнения – щели да дойдат самоорганизирани хора от Франция, Белгия, Великобритания. По-слабо щяло да е присъствието от САЩ, но иначе щяло да има българи от "всички европейски и някои неевропейски държави". Русанов обаче не можел да каже от кои неевропейски държави ще има протестиращи. За сметка на това заяви, че щели да дойдат "група роми" – с два автобуса от Сандански, те също се "самоорганизирали". А във Facebook 34 000 души били харесали страницата на събитието.

Протест пред Столичната община срещу порочните практики в детските градини

Пред сградата на Столичната община се проведе протест заради липсата на достатъчно места в детски градини, ясли и училища, организиран ...

Друг от организаторите – Росен Миленов, изрично подчерта, че е подал заявление в Столична община (СО), но все още нямал отговор, очаквал такъв по-късно днес. От СО също питали колко души се очакват – Миленов обаче им казал, че не може да даде окончателна бройка, на него лично му се обадили "20 човека". Протестът обаче е предвидено да продължи 3 дни, като в понеделник, 17 септември, щяло да има шествие от Министерския съвет до Народното събрание – от 17:30 часа.

На изричен въпрос какво ще правят организаторите, ако организираният от тях протест не произведе ефект, Росен Миленов отговори, че протестът щял да бъде повторен след три месеца.

Не се мина и без призиви в духа на протест – третият организатор, Светослав Козлуджов, който е един от администраторите на Facebook страницата "Против геноцида на Борисов и всички управляващи мафии", беше най-активен в това отношение. Според него хората трябвало да дойдат, "ако се чувстват българи и ако имат българска кръв". Заедно с Русанов, Козлуджов се оплака, че медиите в България нямали интерес към протеста и че за определени статии, писани в български медии, пишещите ги трябвало да влязат в затвора. Моментално обаче Козлуджов уточни, че не искал да обижда присъстващите колеги. А Русанов добави, че "Вие нямате мнение" – заради властващата олигархия.

Припомняме, че Емил Русанов е човекът, стоящ зад сайта "Будилник". Той е известен с опитите си да прави протести в чужбина, например пред посолството ни в Лондон, но инициативите му не са особено посетени. Към него има обвинения, че опитва да гради политическа кариера на гърба на обикновени хора.

Пореден протест за промяна на системата - въпросът е кой точно стои зад него

16 септември (неделя), от 12:00 часа до 22:00 часа пред Народното събрание и от 11:00 часа „пред всички български посолства по св...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Няма как да излъжеш всички и завинаги": Главчев се похвали с раздаване на пари

"Не влязохме в сглобки и договорки": БСП отчете работата си в 49-ия парламент (ВИДЕО)

Кирил Петков: Пеевски не би посмял да ми каже тези неща, ако бяхме без охрана (ВИДЕО)

Хореограф се закле като депутат от ГЕРБ в последния ден на парламента

Вицепрезидентът: Отстраняването на Росен Желязков е странно

"Петков ще скимти пред вратата в Банкя": Пеевски обяви, че в сърцето на Борисов има място за всички

Кирил Петков: Борисов има голям врат - Пеевски виси на него и го задушава (ВИДЕО)

Бивш военен министър обясни защо правителството промени договора за F-16 и какво следва

ЦИК отказа участието на "Атака" на изборите, ето защо

ИТН: Христо Иванов е родител 1 и 2 на Конституцията и се роди "То" (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com