Цифров прозорец превръща автомобилите в Ню Йорк в BMW i3 или BMW i8

9956
Цифров прозорец превръща автомобилите в Ню Йорк в BMW i3 или BMW i8

В навечерието на появата на автомобилите BMW, серия i, на пазара от компанията организираха доста необичаен рекламен ход. На пресечката между 42-ра и 6-та улица в Ню Йорк беше монтирано цифров „прозорец“, който превръща всеки минаващ автомобил в BMW i3 или BMW i8. От фирмата планират i серията да стане достъпна за потребители в края на годината и по всякакъв начин се стремят да привлекат вниманието на потенциалните купувачи към пълния електрически модел BMW i3 и хибридния BMW i8.

Цифровият прозорец се нарича „BMW i window". Всъщност той представлява огромен дисплей, който, с помощта на няколко камери и допълнителни технологии, разпознава движението на преминаващите край него автомобили. В зависимост от габаритите на реалната кола, системата заменя нейното изображение със синтезиран образ на BMW i3 или BMW i8. Освен това системата пресмята и изписва в режим на реално време парите, които водачите на автомобилите биха спестили, ако караха електрически или хибриден модел.

BMW 5 Series е най-продаваният бизнес автомобил

BMW Серия 5 защити лидерската си позиция в сегмента на бизнес-автомобилите. През миналата година „петицата” е била реализир...

Едновременно с това на „прозореца“ се изобразява и информация за това, какво по-малко количество въглероден диоксид би бил отделен в атмосферата, ако беше използвано екологично возило.

Бъдещият модел BMW i8 има спортното, „хищно“ излъчване, присъщо на почти всеки автомобил на германския производител. Хибридната система, състояща се от мощен електродвигател и двигател с вътрешно горене, позволява да се постигне разход на гориво от порядъка на 2.7 литра на 100 километра. Ускоряването на колата от 0 до 100 километра става за 5 секунди.

BMW i3 е първият изцяло електрически автомобил, който компанията пуска серийно. С едно зареждане на акумулатора той може да измине разстояние от 160-170 километра. Освен основния набор батерии на модела, е предвидено да бъде монтиран и допълнителен, с който да се увеличи възможността за придвижване на по-големи разстояния.

Изтекоха снимки на новия BMW X5

Днес BMW разбулва премиерите си на Северноамериканското изложение в Детройт, но новината е друга. Ето тези две нискокачествени снимки н...

В екологичната и енергоспестяваща политика на BMW е заложено 25 процента от всички пластмасови елементи, използвани вътре и отвън в автомобила, да бъдат изработени от рециклирана пластмаса. Освен това през тази година в завода на компанията в Лайпциг ще започне да се използва енергия, получена от възобновяеми източници.

Редактор: Анна Маринова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com