Днес лепенка на устата, утре - на мозъка

5132
Днес лепенка на устата, утре - на мозъка
Снимка: iStock/Guliver

Лепенка, за да спи детето и да не прави всичко, което прави всяко дете, пълно с енергия. До тази „методика“ на възпитание е прибегнала учителка от детската градина „Приказна калина“ в Красно село.

Коментар на редактора

Акцията "вредните храни" наказва не когото трябва

У нас това се случва често - да се наказват обикновените хора, крайният потребител, а не производителите, не посредниците, от които всъ...

Няма област в България, която да не представлява истинска разсипия. Но ако искаме някога нещо да остане от нас и светът да знае, че ни има, на първо място трябва да погледнем децата си и грижата за тях.

Липсата на сиво вещество в главата не е и не може да е оправдание за подобни дивашки методи на възпитание. Днес лепенка върху устата, утре лепенка върху мозъка, в други ден – липса на мозък, след време - учител. Ако това ще е методът на държавата, тогава няма смисъл да говорим.

В България периодично дебатът за възпитанието излиза на преден план при поредния случай. Но никой не взема мерки относно всеизвестната на всички истина, че педагогика следват главно хора, изкарали тройка на приемния изпит. След като няма човек, който да не е съгласен, че възпитанието и обучението на децата е приоритет, за да не изчезнем като нация, кой политик най-сетне ще се сети реално да действа картинката да се промени? Отговорът е ясен – неволята. Стига сме я викали, време е да почваме.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com