Разглобка: "Турски поток" пресъхва за пред хората

10562
Разглобка: "Турски поток" пресъхва за пред хората
Снимка: Getty Images

Със сигурност като се сетите за политици, нищо хубаво не ви идва в главата. Но винаги може още - поредният пример е налице.

Лятото на 2024 година ще го започнем с избори. А предизборната гюрултия вече започна – и омазва всичко, за да не бъде търсено сметка за нищо. Като например "Турски поток".

Посред нощ, все едно никой си няма друга работа, целокупните народни представители създадоха Временна комисия за "Турски поток". В парламент, който си заминава след 2 месеца и още с комисии за "Лукойл", за Агенция "Митници" - така де, гора от комисии, да не вземе някой нещо все пак да види, да разследва, да обвини и дори, хей, да вземе да стигне до съд! А когато беше питан в сутрешния блок на БНТ защо чак сега, депутатът от ПП-ДБ Михал Камбарев отговори честно – ми сега се разбра всичко, визирайки систематизирането на историята: "Турски поток" в България: Слепи служби, нарушени закони и унищожена археология (ВИДЕО)

Умилих се – ПП-ДБ сега научили. То преди това нямаше достатъчно разкрития, хич. Изобщо не се появиха данни и от първоизточника, Александър Бабаков – още когато на сглобката ѝ навиваха винтовете: Съмнително лечение: Защо МВнР е дало виза на санкциониран пратеник на Путин? И това е само един пример назад във времето – който иска да търси, ще намери.

А и версията с "образованието" не беше подкрепена от Христо Иванов, който заяви, че при преговорите за ротация въпросът бил обсъждан и от ГЕРБ били съгласни да има комисия, но след като нещата с правителството се разпаднаха, ПП-ДБ поели инициативата. Между Камбарев и Иванов по-важният ясно кой е - несъответствията обаче не правят хубаво впечатление: Предателство ли е комисията "Турски поток" към избирателите на ПП-ДБ? Говори Христо Иванов (ВИДЕО)

Там е то, че мирише как ПП-ДБ не искаше като беше време – в името на "стабилността". "Стабилността", заради която 2020 година толкова хора се вдигнаха срещу третото правителство на Бойко Борисов. Докато още можеше да бъде договорена ротация, за "Турски поток" политическото представителство на най-свободните и прогресивните дума не обели. След като се разсъхнаха нещата с ротацията - кръъгом - вече стана друго, дойде време за морал...

Доста е обидно с едни и същи плоски номера да се минава. Борисов и Пеевски са ясни – който за вече 15-20 години не ги е разбрал, няма шанс да разбере. Достатъчно е да погледнем какви ги говори за последно експремиерът за "Турски поток", като призова ПП-ДБ да спрат "Балкански поток": "Щом ще работим за интересите на други държави, поне да е ясно, че работим за интересите на други държави". "Балкански поток" само Борисов казва, че да прикрие срамотите – а за интереса на Путин т.е. чужд интерес, довел до най-голямата война от Втората световна насам, с този газопровод хубаво поработихме и всичко си лъска ли лъска: Пътната карта на "Газпром" за "Турски поток" през България: Пълна хронология

Така че е крайно време ПП-ДБ да разберат – ако искат някога да вземат пълната власт, трябва да намерят начин Борисов и Пеевски да бъдат изправени пред съда и да има справедливост. За конкретни нарушения. Така, както Ал Капоне го спипват с данъците, а не за убийствата. Така, както в последния си ден кабинетът "Кирил Петков" конкретно публикува констатирани нарушения за "Балкански поток". Какво стана с тях, как е давността - сглобяваме ли я, разглобяваме ли я? Хората някои неща дълго ги помнят, особено определени обещания - и трудно прощават: В последния ден на кабинета "Петков": Констатирани сериозни нарушения по "Балкански поток", сезирани са МВР и ДАНС

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Забранете и шоколада след хазарта. И се махнете завинаги, лакомници!

Само с единия евроатлантизъм не става, трябва си и кеш

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com