За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

9092
За всички има място под Феномена. В скута му - тоже
Снимка: БГНЕС

Слънцето да прощава. Уж за всички имало място под него, пък се намери все пак кой да го засенчи. При това - напълно.

С Феномена нещата са така - грее в цял ръст и няма сила, която да застане между неземната му хубост и облъчваните.

И понеже идват избори, това греене иска да каже, че за всички има място под Феномена. В скута му - тоже. Тези широко отворени обятия идват да покажат, че ако някой много, ама много иска да управлява, рано или късно сяда в скута. И пие нещо мазно, без значение какво. А не може да го изплюе - със сигурност.

Реакциите на Феномена по скандала с новите пачки, гарнирани с пудел, са образец за това как можеш допреди малко да си другаруваш с някого в името на кефлийското сарайско битие, а после изведнъж да го сготвиш - пак в името на Почетния Кефлия: Пеевски за "Продължаваме промяната": Партия на пудела (ВИДЕО)

Толкова са бели конците, с които е съшит поредният скандал, че се виждат и при пълното мозъчно затъмнение, обхванало публиката напоследък. Само вижте кое откъде тръгва - снимки, плювни и прочее. От места с кафеникави нюанси, където рядко пускат водата. Вижте и кои фигури се включват в оплюването - все едни чисти и закачени на простора като употребявана гума. Не е обида, ретроспекция е.

Забърква се една такава каша от полуистини, инсинуации и актуални реални събития и се получава нещо доста питателно за обитателите на кафеви хабитати: Протоколите цъфтят: Кирил Петков е каратист, заплашва и рекетира с Божидар Божанов

Вижте и с какво феноменално настървение беше облято с помия досегашното управление, като че ли в него е имало само морални изроди и корумпирани до крайна степен лица. И кой го прави, моля ви се - санкциониран по "Магнитски" човек с доста противоречива репутация и съмнителни политически качества. За ораторски такива да не говорим. Синтаксисът му може да бъде изследван само от академици, които евентуално биха го каталогизирали.

И как се получава така, че именно с такива хора ще трябва да управлява всеки, който иска да промени страната към по-добро? Ами получава се, защото като те заливат с помия десетилетия наред и те лъжат, че е светена вода, в някакъв момент 30 процента от теб се примиряват, 30 не участват в гласуването, а останалите ще се изядат един друг, защото всеки е прав за себе си: Режим "ротация": Държавата-пумпал, завинаги въртяна без промяна

Много добър урок беше за мислещата част от обществото този период, наречен Сглобка, Некоалиция и каквото още се сетите. Стана видно, че ако подадеш ръка на някои хора, те ти отхапват ръката до лакътя. И че борбата с тях иска обединение повече отвсякога, без значение кой колко е велик.

Затова подходът на политиците от демократичния спектър трябда да е друг, да имат стратегия, а не да предприемат действия на пожар, продиктувани от желание на всяка цена да са в парламента.

Ами бъдете опозиция на такъв парламент, пълен с пропутински "патриоти" и вселенска лакомия. Излезте от него, бъдете ярка и силна опозиция, бъдете нещо, привличащо подкрепа с идеи, с наистина политически идеи, а не някакво конюнктурно закърпване на положението.

Ако изобщо има мислещи политици, ще си дадат сметка, че идват може би най-важните, най-вододелните избори в най-новата ни история. И че за хората с демократична нагласа има само един път - обратният на онзи, който води към Скута.

Автор: Стефан Стефанов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Забранете и шоколада след хазарта. И се махнете завинаги, лакомници!

Само с единия евроатлантизъм не става, трябва си и кеш

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com