Нова тройка по Борисовски - за наша сметка!

17570
Нова тройка по Борисовски - за наша сметка!
Снимка: БГНЕС

Години наред вече наблюдавам явни противоречия между факти по дадени случаи и поведение на държавните органи по същите случаи. И откровено казано ми е писнало жестоко – защото е кристално ясно, че с констатиране на това положение нищичко не се променя.

Поредните случаи "правят ни на маймуни" от тази седмица - лично мое мнение, че и в трите случая за това става въпрос. На първо място – когато прокуратурата не намери основание да почне досъдебно производство заради изреченото от Бойко Борисов в т.нар. запис ПКП. Там най-скандалното беше следното, казано от премиера: "Иначе раздуйте това, че вкарах КФН по "Еврохолд" на тоя да му размажа физиономията, че не се съобразява с мене".

КФН наистина е влязла в "Еврохолд", но то било да види може ли дружеството да си позволи сделката, казва прокуратурата. Интересно, при други големи сделки дали е така – примерно сега при продажбата на "Нова Броудкастинг груп" на сърбите, ще провери ли пак така КФН? Или тези неща - дали една сделка е по правилата или не, КЗК ги прави по закон? Не вярвайте на ушите си, туй то.

От цялата работа поне се изясни, че като не е пред камери Борисов смята председателя на Народното събрание за проста кърджалийска п*тка. Щом ѝ е толкова достойнството след като това се разбра публично, няма какво повече да кажа.

Друго скандално – фирми, които са нарушавали Кодекса на труда и Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност, могат да кандидатстват и получават коронасубсидии, при това утвърдено със закон. Похвално – равен старт за всички. А не трябваше ли тези, които нарушават правилата, да страдат заради това? Май му викаха правова държава на такова положение – тези работи нас не ни интересуват.

И за финал – явно пребитият журналист Димитър Кенаров не бил пребит от полицаи. Нищо, че по достатъчно телевизии добре се видя, че е бит. Нищо, че е бил арестуван, при това незаконно. Следващият път като поискате още пари за заплати, господа милиционери, не чакайте изобщо някой да ви съчувства дори за секунда - мизерията сами си я избирате!

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Само с единия евроатлантизъм не става, трябва си и кеш

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com