Скоро: Лунни къщи

21484
Скоро: Лунни къщи

Архитектите от компания Фостърс енд партнърс огласиха идеята си за създаване на постройки на Луната, като материалите за сградите ще бъдат добивани от наличните изкопаеми на повърхността на земния спътник, предаде Би Би Си, цитиран от БГНЕС.

Идеята звучи като научна фантастика – надуваема структура бива транспортирана на Луната, където 3D принтери, командвани от роботи, създават панели, с които сградата бива покривана като с черупка.

Технологията на 3D принтерите се състои в това да създава твърди триизмерни обекти от дигитално заложен образ в устройството чрез наслагване на тънки нишки от градивен материал. Фостърс енд партнърс предлагат лунната къща да се издигне на южния полюс на спътника на земята. Първоначално тя ще осигурява удобства за живот на четирима души, но е проектирана така, че да могат да й се правят и пристройки.

Принтерите ще използват като суровина реголит.

През 2010 г. екип от Вашингтонския университет откри, че изкуствения реголит съдържа силиций, калций, желязо и магнезиев оксид може да бъде използван за създаването на твърди тела от 3D принтери.

Последните планове за градеж на Луната са резултат от сътрудничеството на множество организации, вкл. Европейската космическа агенция.

Миналата седмица американската компания Дийп спейс индъстрийс (DSI) огласи плановете си за използване на полезни изкопаеми от астероиди, за което разработва уникален 3D принтер, наречен MicroGravity Foundry, който да бъде изпращан "на обекта". Те се надяват да бъдат готови с проекта до 2020 г.

Дело на Фостърс енд партнърс са сгради като стадионът Уембли, Световният търговски център в Ню Йорк и летището в Пекин.

Редактор: Десислава Ушатова

NASA създаде робот за разкопаване почвата на Луната и Марс

Изследването на близките до Земята космически обекти е постоянна цел на учени от цял свят. Те непрекъснато правят планове как да получа...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com